Acțiunile Apple au atins un nivel record în prima zi a conferinței pentru dezvoltatori a companiei

Acțiunile Apple au atins un nivel record în prima zi a conferinței pentru dezvoltatori a companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2018

Conferința anuală Worldwide Developer Conference (WWDC), organizată de Apple pentru dezvoltatori, nu interesează de obicei investitorii de pe piața de capital, potrivit datelor firmei BTIG, dar acțiunile producătorului iPhone au contrazis luni această tendință, atingând un nivel record la închidere, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea de-a 11-a ediție a conferinței anuale a debutat luni, iar printre noutățile anunțate s-au aflat aplicații pentru realitatea augmentată, destinate viitorului sistem de operare pentru dispozitive mobile, iOS 12, o aplicație care folosește tehnologia AR pentru cartografierea dimensiunilor obiectelor reale, modificări aduse aplicațiilor pentru acțiuni, știri și CarPlay și emoji animate, personalizare, numite ”memoji”, scrie News.ro.

Acțiunile Apple au crescut luni cu până la 1,7%, la un nivel record atins în timpul tranzacțiilor, iar ulterior au închis în urcare cu 0,8%, la un maxim de 191,83 dolari pe unitate.

Intesa Sanpaolo Bank a finalizat integrarea activelor provenite de la Intesa Sanpaolo Torino și urcă pe a 11-a pozitie în sistemul bancar local CITEȘTE ȘI Intesa Sanpaolo Bank a finalizat integrarea activelor provenite de la Intesa Sanpaolo Torino și urcă pe a 11-a pozitie în sistemul bancar local

A fost o mare surpriză că acțiunile au crescut și încheiat luni la un nivel record, arată datele BTIG, și ar fi o surpriză și dacă acțiunile vor crește și marți.

”Este notabil faptul că acțiunile Apple nu au închis niciodată în creștere în prima zi a WWDC, în medie au încheiat tranzacțiile în scădere cu 1,2%”, potrivit  BTIG.

De obicei, investitorii au vândut acțiuni Apple și cu o zi înainte de începerea conferinței.

Totuși, creșterea de 4,4% înregistrată de acțiunile Apple în ultima lună este apropiată de performanțele înregistrate în trecut înaintea conferințelor anuale pentru dezvoltatori ale companiei.

Creșterea acțiunilor a urcat capitalizarea bursieră a gigantului de tehnologie la 942,9 miliarde de dolari. Bazate pe o expunere de 4,915 miliarde de acțiuni, la 20 aprilie, Apple ar mai avea nevoie de o creștere de 6,1% de la nivelul actual pentru a ajunge prima companie evaluată la 1.000 de miliarde de dolari.

De la începutul acestui an, acțiunile Apple au crescut cu 13,4%, în timp ce indicele Nasdaq a avansat cu 10,2%, iar Dow Jones cu 0,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
actiuni