Acțiunile asiatice au urcat la maximul ultimelor opt luni, după date economice peste așteptări în China

Acțiunile asiatice au urcat la maximul ultimelor opt luni, după date economice peste așteptări în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2016

Acțiunile asiatice au urcat vineri la cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni și se îndreaptă spre un avans săptămânal solid, datorită creșterii economice peste așteptări în China, care a alimentat încrederea investitorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Economia Chinei a înregistrat o creștere de 6,7% în trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă a anului trecut, ușor peste așteptările analiștilor, susținută de eforturile guvernului de stabilizare a activităților, scrie News.ro.

Producția industrială și vânzările de retail au depășit la rândul lor estimările, ceea ce a redus temerile de încetinire a creșterii PIB, chiar dacă avansul investițiilor în active fixe a coborât la un minim record.

”Datele dau semne de stabilizare, ceea ce este foarte încurajator”, a spus Julian Wang, analist la HSBC.

Indicele MSCI pentru regiunea Asia-Pacific a crescut cu 0,9% și este pe care să avanseze cu peste 5% la nivelul săptămânii.

Indicele CSI300 al celor mai mari companii listate la Shanghai și Shenzhen au urcat cu 0,1%, iar indicele Shanghai Composite cu 0,2%.

La Tokyo, indicele Nikkei a avansat cu 1,2%, iar pe ansamblul săptămânii se îndreaptă spre o creștere de peste 9%, premierul Shinzo Abe indicând că guvernul va adopta noi măsuri de stimulare în urma victoriei coaliției de guvernare, weekend-ul trecut.

Dolarul a urcat cu 0,8%, la 106,2 yeni pe unitate, după ce a scăzut până la 105,05 yeni pe unitate în timpul tranzacțiilor, în urma atacului de la Nisa în care 80 de oameni au fost uciși și peste 100 răniți.

Euro a avansat cu 0,9%, la 117,1 yeni pe unitate, pe ansamblul săptămânii fiind în urcare cu peste 6%.

Lira sterlină a crescut cu 0,8%, la 1.3440 dolari pe unitate, după ce Banca Amgliei a suprins joi investitorii, cu decizia de a nu reduce dobânzile.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 0,7%, la 47,02 dolari pe baril, iar cel al petrolului de referință în SUA cu 0,9%, la 45,3 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
china