Acțiunile asiatice scad, iar yenul și aurul cresc după testul nuclear al Coreii de Nord

Acțiunile asiatice scad, iar yenul și aurul cresc după testul nuclear al Coreii de Nord
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2017

Acțiunile asiatice au scăzut, iar yenul, aurul și titlurile Trezoreriei americane au crescut, după ce regimul din Coreea de Nord a testat duminică o bombă nucleară, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele MSCI Asia Macific s-a îndreptat spre cel mai mare declin de la începutul lunii august, când tensiunile internaționale s-au amplificat după avertismentul despre o reacție ”foc și groază” al președintelui american Donald Trump, scrie News.ro.

Titlurile Tresoreriei SUA au urcat, contractele pentru indicele S&P 500 au scăzut, iar aurul a crescut. Piața cash este închisă luni pentru Ziua Muncii.

EXCLUSIV Schimbări majore la ASF. Cea mai importantă Direcție, modificată din temelii. Urmează și alte mutări! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Schimbări majore la ASF. Cea mai importantă Direcție, modificată din temelii. Urmează și alte mutări!

Președintele Trump a avertizat că va spori sancțiunile economice și va bloca relațiile comerciale cu orice țară care face afaceri cu regimul condus de președintele nord-coreean Kim Jong Un, iar șeful Apărării a spus că Statele Unite au ”multe opțiuni militare”.

Duminică, Coreea de Nord a anunțat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen ”cu o putere fără precedent”.

Testul, primul de la venirea la putere a lui Trump, este un nou obstacol pentru piețele financiare, care și-au demonstrat rezistența la tensiunile din peninsula coreeană.

Indicele japonez Topix a coborât luni cu până la 1,2%, Indicele Hang Seng din Hong Kong cu 0,5%.

Yenul a avansat cu 0,4%, la 109,79 unități pentru un dolar, iar francul elvețian cu 0,4%. Euro s-a apreciat cu 0,2%, la 1,1882 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
yen
aur