Mihai Tudose spune că decizia eliminării impozitului pe dividende va fi adoptată în acest an, pentru anul viitor

Mihai Tudose spune că decizia eliminării impozitului pe dividende va fi adoptată în acest an, pentru anul viitor
scris 3 sep 2017

Premierul Mihai Tudose spune că decizia eliminării impozitului pe dividende va fi luată anul acesta, urmând să intre în vigoare de anul viitor, explicând că aceasta este o măsură care poate fi implementată și mai devreme de șase luni deoarece nu este o măsură care taie, ci care dă, afirmând că și alte măsuri fiscale de acest tip vor fi prezentate odată cu proiectul de buget.

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă seară, în conferința de presă susținută la finalul Comitetului Executiv Național al PSD despre impozitul pe dividende, dacă acesta va fi sau nu eliminat, scrie News.ro.

“Tot ce înseamnă măsuri fiscale sunt măsuri care pot fi implementate și mai devreme de șase luni că nu sunt măsuri care taie, sunt măsuri care dau. Pot fi implementate până la 1 ianuarie, vă vor fi prezentate și făcute public odată cu proiectul de buget. Astăzi nu avem o analiză care să ne spună că nu ne permitem să facem acest lucru”, a declarat premierul.

VIDEO Kaufland a fost amendat cu 10.000 lei deoarece supermarketul din Odorheiu Secuiesc nu a servit un client român care nu vorbea maghiara CITEȘTE ȘI VIDEO Kaufland a fost amendat cu 10.000 lei deoarece supermarketul din Odorheiu Secuiesc nu a servit un client român care nu vorbea maghiara

Întrebat când va fi adoptată această măsură, Mihai Tudose a spus:  “Va fi adoptată atunci când va fi adoptată. Anul ăsta. Ea va fi adoptată pentru anul viitor. Nu vorbim de bugetul pe luna asta, nici pe anul ăsta, face parte din construcția bugetară pe anul 2018”.  

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat în conferința de presă că o decizie privind menținerea sau eliminarea impozitului pe dividende va fi luată pe baza unor argumente și simulări într-o ședință a Coaliției.

“În ceea ce privește impozitul pe dividende, dacă se va menține sau dacă se elimină, în această perioadă premierul și ministrul de Finanțe împreună cu ceilalți miniștri lucrează la construcția bugetului de stat pe anul viitor și toate aceste elemente sunt luate în calcul. Când vor avea analiza finalizată, vom avea o discuție într-o altă ședință a Coaliției majoritare și pe argumente și pe simulări se va lua decizia finală”, a spus Dragnea.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă după-amiază, într-o conferință de presă susținută la Mamaia, că eliminarea impozitului pe dividende nu va mai fi luată acum, ci în momentul în care condițiile bugetare vor fi ameliorate, spunând că România este printre țările cu o fiscalitate atrăgătoare și că mediul de afaceri are parte de un tratament favorabil din partea statului român.

El a spus că eliminarea impozitului pe dividende va fi realizată atunci când nu va exista riscul unor dezechilibre macro-economice.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozitul pe dividende
mihai tudose