Acțiunile europene au închis în urcare puternică pe fondul optimismului legat de progresul negocierilor Rusia-Ucraina

Acțiunile europene au închis în urcare puternică pe fondul optimismului legat de progresul negocierilor Rusia-Ucraina
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 mar 2022

Acțiunile europene au închis în urcare puternică pe fondul optimismului legat de progresul negocierilor Rusia-Ucraina și al măsurilor de stimulare promise de China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 3,07%.

Acțiunile Bento intră la tranzacționare pe bursă la un preț cu 14% sub cel al plasamentului privat de la sfârșitul anului trecut. Capitalizare de piață de 10 milioane de euro. „Vrem să ne extindem și pe alte piețe.\ CITEȘTE ȘI Acțiunile Bento intră la tranzacționare pe bursă la un preț cu 14% sub cel al plasamentului privat de la sfârșitul anului trecut. Capitalizare de piață de 10 milioane de euro. „Vrem să ne extindem și pe alte piețe."

Acțiunile din domeniul tehnologiei au urcat cel mai mult, cu peste 6,5%.

Ucraina și Rusia au întocmit un prim plan de pace ce include 15 puncte, printre care încetarea focului și retragerea trupelor rusești dacă Kievul își declară neutralitatea și acceptă o limită asupra forțelor sale armate, potrivit surselor citate de presa internațională.

Și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia și Ucraina sunt pe punctul de a se pune de acord în legătură cu anumite aspecte ale unei înțelegeri.

Totodată, China a promis politici menite să stimuleze piețele financiare și creșterea economică, încercând să calmeze temerile legate de provocările legate de sectorul imobiliar aflat în dificultate, de listările în străinătate și de măsurile de reglementare vizând companiile din tehnologie.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
burse europene
rusia
china