Acțiunile europene au scăzut la minimul ultimelor două luni, din cauza îngrijorării legate de perspectivele economice

Acțiunile europene au scăzut la minimul ultimelor două luni, din cauza îngrijorării legate de perspectivele economice
scris 15 iun 2017

Acțiunile marilor companii europene au scăzut joi la cel mai redus nivel din ultimele două luni, investitorii punând sub semnul întrebării politica monetară a Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, din cauza semnelor de încetinire a cererii de consum, transmite MarketWatch.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,7%, fiind pe cale să încheie ședința de joi la cel mai redus nivel de după 21 aprilie, potrivit datelor FactSet. Nicio componentă a acestui indice nu are o evoluție pozitivă, iar cele mai mari scăderi sunt înregistrate de titlurilor din telecomunicații, servicii pentru consumatori și cele ale companiilor tehnologice, scrie News.ro.

Investitorii europeni au renunțat joi la activele riscante, ca urmare a datelor economice slabe publicate mircuri în Statele Unite și a presiunilor asupra prețurilor petrolului, provocate de temerile legate de oferta excedentară.

Între timp, miniștrii de Finanțe din zona euro urmează să discute cu reprezentanții FMI despre criza datoriilor Greciei.

Piraeus Bank vinde credite printr-un serviciu online audio-video CITEȘTE ȘI Piraeus Bank vinde credite printr-un serviciu online audio-video

Înainte ca Fed să anunțe miercuri decizia de majorare a dobânzilor pentru a doua oară în trei luni, în Statele Unite au fost publicate date care au arătat scăderea vânzărilor cu amănuntul și încetinirea inflației.

Președinta Fed, Janet Yellen, a declarat miercuri seara că instituția intenționează să crească în continuare costurile de împrumut și să înceapă reducerea activelor din portofoliul băncii centrale.

”Piața sugerează că există o probabilitate de peste 50% ca Fed să nu mai crească dobânzile în acest an. Din acest motiv, anticipăm că piața se va concentra pe datele viitoare, în special pe inflație”, a spus un analist.

Indicele german DAX 30 este în scădere cu 0,7%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,8%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,7%.

Euro este în declin cu 0,44%, la 1,1180 dolari pe unitate, în scădere față de 1,1219 dolari pe unitate, nivel înregistrat miercuri seara la New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene