Rezerva Federală a SUA a majorat dobânda cheie pentru a doua oară în acest an

Rezerva Federală a SUA a majorat dobânda cheie pentru a doua oară în acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iun 2017

Rezerva federală a SUA (Fed) a majorat astăzi dobânda de politică monetară, pentru a doua oară în acest an, pe fondul evoluției mulțumitoare a pieței muncii și creșterii moderate a activității economice .

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dobânda a fost majorată cu 0,25 de puncte procentuale, în intervalul 1%-1,25%, a treia creștere din ultimele 7 luni.

Rezerva federală a SUA este cea mai importantă bancă din lume, iar deciziile de politică monetară influențează dobânzile la nivel global, inclusiv în Europa.

Decizia de astăzi a fost adoptată în pofida încetinirii inflației anuale din SUA, care a coborât, luna trecută, din nou sub 2%. Indicele prețurilor de consum a scăzut cu 0,1% în mai, reducerea fiind calculată pe baza datelor ajustate în funcție de variațiile sezoniere.  

Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus CITEȘTE ȘI Nassim Taleb: Globalizarea este o epavă. Va fi mai rău decât în 2007, pentru că bursa va cădea și mai de sus

Numărul locurilor de muncă create de economia SUA a încetinit în mai, la mai puțin de 140.000, însă Fed afirmă că, “în medie, evoluția pieței muncii a fost solidă de la începutul acestui an”.

În pofida deciziei de politică monetară, dolarul este în scădere față de marți, deși a recuperat partial din declinul din prima parte a zilei. ICE Dollar Index, care surprinde evoluția monedei americane este în coborâre cu 0,4% față de marți după ce, mai devreme, declinul ajunsese la 0,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda
yellen
sua
locuri munca
inflatie
politica monetara
rezerva federala