Acțiunile europene au urcat la maximul ultimelor 9 luni

Acțiunile europene au urcat la maximul ultimelor 9 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 ian 2023
Acțiunile europene au atins luni maximul ultimelor nouă luni, într-o ședință cu volume reduse din cauza unei sărbători din SUA, unde bursele au fost închise.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în creștere cu 0,5%, la 454,6 puncte, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022 , în condițiile în care acțiunile globale au continuat să se bazeze pe speranțele că inflația a atins din SUA și zona euro se va tempera, iar redeschiderea economiei Chinei va avea un impact pozitiv.
Ministrul Muncii: Avem cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în Registrul General de Evidență a Salariaților în ultimii 10 ani și cel mai mare număr de angajatori CITEȘTE ȘI Ministrul Muncii: Avem cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în Registrul General de Evidență a Salariaților în ultimii 10 ani și cel mai mare număr de angajatori

Stoxx 600 a înregistrat o creștere de 6,6% de la începutul anului, iar vremea mai caldă decât în alți ani a contribuit la speranțele de atenuare a crizei energetice europene provocate de războiul dintre Rusia și Ucraina.

Indicele britanic FTSE 100  a crescut cu 0,2%, la 7.860,1 puncte, apropiindu-se de maximul său record de 7.903,50 puncte.
 
Indicele german DAX și cel francez CAC 40 au urcat cu 0,3% fiecare, iar indicele italian FTSE MIB a câștigat 0,5%, toate trei închizând aproape de maximul ultimului an.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene
burse europene