Acțiunile europene cresc pe fondul discuțiilor de fuziune dintre Fiat Chrysler și Renault; investitorii analizează și rezultatul alegerilor europene

Acțiunile europene cresc pe fondul discuțiilor de fuziune dintre Fiat Chrysler și Renault; investitorii analizează și rezultatul alegerilor europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2019

Acțiunile europene sunt în creștere luni, datorită discuțiilor referitoare la fuziunea dintre Fiat Chrysler Automobile și Renault, iar titlurile celor două companii au urcat fiecare cu peste 15%, în timp ce investitorii analizează și rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, unde partidele pro-europene ar urma să dețină două treimi din locuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele pan-european STOXX 600 este în creștere cu 0,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,45%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,4% și FTSE MIB al bursei din Milano cu 1%. În Spania, indicele IBEX 35 este în urcare cu 0,96%, scrie News.ro.

Bursele din Marea Britanie și Statele Unite sunt închise pentru o sărbătoare.

Procesatorul de plăți Global Payments ar putea prelua Total System pentru 20 miliarde dolari, a treia mare tranzacție de la începutul anului CITEȘTE ȘI Procesatorul de plăți Global Payments ar putea prelua Total System pentru 20 miliarde dolari, a treia mare tranzacție de la începutul anului

Indicele titlurilor companiilor auto au urcat cu 2,5%, obținând performanțe superioare celorlalte sectoare, în urma informației că Fiat Chrysler a propus grupului francez Renault ”o fuziune transformatoare”, într-un acord care ar forma al treilea mare producător auto la nivel mondial.

În urma fuziunii, cei doi producători auto ar deține compania nou-formată în proporții egale, iar acceasta ar fi înregistrată în Olanda. Acțiunile Fiat-Chrysler și Renault au crescut cu peste 15% fiecare.

Acțiunile Volkswagen au crescut la rândul loc cu 2%, după ce o publicație germană a relatat despre intenția grupului de a fabrica celule pentru baterii în colaborare cu startup-ul suedez Northvolt, la Salzgitter.

Știrile despre companii au fost puține, luni, dar investitorii s-au concentrat pe alegerile parlamentare europene, în care partidele care s-au angajat să întărească Uniunea Europeană au obținut două treimi din locuri, chiar dacă oponenții de extremă-dreapta și naționaliști au obținut creșteri puternice.

Partidul Popularilor Europeni (EPP) și Socialiștii (S&D) au pierdut majoritatea lor combinată, pe fondul sprijinului mai mare oferit de electorat liberalilor, verzilor și naționaliștilor, ceea ce înseamnă că politica va deveni mai complexă.

Escaladarea războiului comercial dintre Statele Unite și China ar putea face ca indicele pan-european STOXX 600 să înregistreze în luna mai primul declin lunar din acest an, după scăderea de 15% care a avut loc la sfârșitul anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
fiat chrysler