Acțiunile europene încep luna în declin abrupt

Acțiunile europene încep luna în declin abrupt
scris 1 apr 2020

Acțiunile europene scad abrupt miercuri, în prima ședință de tranzacționare a lunii și a trimestrului, pe fondul temerilor privind efectele economice ale pandemiei de Covid-19, accentuate de noi date pesimiste. 

Indicele paneuropean Stoxx 600 este în scădere cu 3,3%.

Acționarii BRD rămân fără dividende. Titlurile instituției de credit scad cu peste 5% la debutul sesiunii de tranzacționare CITEȘTE ȘI Acționarii BRD rămân fără dividende. Titlurile instituției de credit scad cu peste 5% la debutul sesiunii de tranzacționare

Activitatea sectorului industrial din zona euro s-a prăbușit în martie, pe fondul măsurilor de izolare adoptate la nivel global pentru a stopa extinderea pandemiei de COVID-19, potrivit sondajului lunar realizat de  IHS Markit. Indicele PMI pentru zona euro, publicat de Markit, care arată intențiile de achiziții ale managerilor care măsoară activitatea în industrie, a scăzut la 44,5 puncte în martie, minimul din 2012, de la 49,2 puncte în februarie.

Băncile britanice înregistrează scăderi puternice, după ce Banca Angliei a recomandat, după modelul Băncii Centrale Europene (BCE), amânarea dividendelor în sectorul bancar din cauza pandemiei.

Barclays scade cu 6,8%, HSBC coboară 8,2%, iar Lloyds Banking Group, cu 5,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
stoxx 600