Acțiunile europene își revin după cel mai mare declin din ultimele nouă luni

Acțiunile europene își revin după cel mai mare declin din ultimele nouă luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2017

Acțiunile europene sunt în creștere vineri, susținute de sectorul tehnologiei și cel al bunurilor de consum, care recuperează pierderile masive de joi, dar indicele pan-european stoxx 600 este pe cale să încheie luna în scădere, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 este în urcare cu 0,3%, cu acțiunile din industrie, telecomunicații și sectorul financiar în creștere, în timp ce titlurile din petrol și gaze și sănătate pierd teren, scrie News.ro.

Pe ansamblul săptămânii, Stoxx 600 este pe cale să consemnaeze un declin de 1,6%, care ar contribui la o scădere de 2,2% în iunie. În trimestrul al doilea, Stoxx 600 ar urma să crească cu numai 0,1%.

Indicele pan-european a scăzut joi cu 1,3%, acesta fiind cel mai grav declin după septembrie 2016.

Laufer: Extindem cota TVA de 5% pentru Prima Casă, aplicată tututor celor care doresc să cumpere o locuință, nu doar la prima achiziție CITEȘTE ȘI Laufer: Extindem cota TVA de 5% pentru Prima Casă, aplicată tututor celor care doresc să cumpere o locuință, nu doar la prima achiziție

Indicii bursieri regionali au fost puși în dificultate de aprecierea puternică a euro și a lirei sterline.

”Creșterea randamentelor obligațiunilor britanice și europene influențează lira sterlină și euro, care s-au apreciat fiecare cu peste 2% în raport cu dolarul, în această săptămână, în urma comentariilor venite din partea reprezentanților unor bănci centrale importante, care sugerează înăsprirea politicilor monetare”, a explicat Craig Erlam, analist la Oanda.

Aprecierea euro și a lirei poate reduce veniturile și profiturile obținute în străinătate de companii importante incluse în indicii europeni și FTSE 100.

Euro este cotat vineri la 1,1409 dolari pe unitate, în declin de la nivelul de joi de  1,1442 dolari pe unitate. Lira sterlină este la cel mai ridicat nivel din ultimele șase săptămâni, de 1,3 dolari pe unitate.

Randamentul obligațiunilor germane pe termen de 10 ani, de referință a atins vineri 0,471%, față de 0,451% joi.

Indicele german DAX 30 este în creștere cu 0,23%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,45%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,02%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene