Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt foarte mici

Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt foarte mici

Sursa foto: Natalia Kuzina / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 iul 2020

Bursa românească s-a cuplat la raliul piețelor de acțiuni externe, însă amplitudinea aprecierilor a fost inferioară acestora.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Încă din sesiunea asiatică, tendința contractelor futures pe indicele Dow Jones Average Industrial a fost una ascendentă, cu o deschidere peste nivelul de 26.000 de puncte. Este mișcarea ce a influențat și piețele de acțiuni europene, cu închideri „pe verde”: +1,63% pentru indicele Euro Stoxx 50, +1,33% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +1,73% pentru indicele CAC40 de la Paris, +1,32% pentru indicele DAX30 din Germania, +0,24% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, și +1,14% pentru indicele PX de la Praga.

La BVB, acest impuls din Europa s-a resimțit cel mai bine pe titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), listate secundar la București, care au avut un salt de 1,89%, pe tranzacții de 1,99 milioane lei, în acord cu evoluția de pe piața principală din Viena.

Profit.ro Financial Forum - Bogdan Drăgoi, SIF Banat-Crișana: 2 ani de încălcări ale drepturilor acționarilor; ASF ar trebui să vină cu sancțiuni ferme CITEȘTE ȘI Profit.ro Financial Forum - Bogdan Drăgoi, SIF Banat-Crișana: 2 ani de încălcări ale drepturilor acționarilor; ASF ar trebui să vină cu sancțiuni ferme

Tendința a fost mai atenuată la nivelul indicilor. Astfel, indicele BET Plus a câștigat 0,31% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,32%, până la nivelul de 8.470,52 puncte. Sub aspect tehnic, ședința de astăzi nu a avut o semnificație deosebită, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești fiind sub media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55).

Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt foarte mici
Piața a fost cu frâna de mână trasă și acest lucru s-a văzut pe cele mai vizibile acțiuni ale sale. Astfel, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,1750 lei/acțiune, pe transferuri de 3,00 milioane lei, fapt care a ținut la sol, cu un avans de numai 0,13% și indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la finalul ședinței la nivelul de 41.420,45 puncte. De asemenea, tot în staționare, la prețul de 2,1000 lei/acțiune, au închis și titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au cumulat schimburi de 2,33 milioane lei.

Antibiotice Iași, la vreme de pandemie – impas în zona spitalelor românești, livrări la export în Marea Britanie și SUA CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași, la vreme de pandemie – impas în zona spitalelor românești, livrări la export în Marea Britanie și SUA

Într-o zi în care rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 21,29 milioane lei (4,39 milioane euro), cea mai mare activitate, în echivalent 6,79 milioane lei, s-a consemnat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care s-au apreciat cu 0,33%, până la prețul de 30,20 lei/acțiune.

La același capitol energetic, al cărui indice sectorial BET-NG a urcat cu 0,69%, titlurile Transelectrica (TEL) au avut o revenire de 1,00%, până la prețul de 20,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,53 milioane lei și titlurile Electrica (EL) au câștigat 1,92%, până la prețul de 10,60 lei/acțiune, pe transferuri de 1,11 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz
electrica
transelectrica