Acțiunile europene scad pentru a doua zi consecutiv, influențate de titlurile băncilor

Acțiunile europene scad pentru a doua zi consecutiv, influențate de titlurile băncilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2016

Acțiunile marilor companii europene evoluează în scădere pentru a doua ședință consecutiv, influențate de titlurile bancare și de impactul evoluției negative a cotațiilor petrolului asupra companiilor petroliere, transmite Bloomberg.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele pan-european Stoxx 600 este în declin cu 1,2%.

Acțiunile Commerzbank au coborât cu 7%, înregistrând cea mai slabă performanță în cadrul indicelui Stoxx 600, banca avertizând că profitul va scădea în acest an, scrie News.ro.

Titlurile UniCredit au fost suspendate de la tranzacționare la bursa din Milano, după un declin de peste 5%.

Credit Suisse și Deutsche Bank au coborât cu 4,7%, respectiv cu 2,9%, în urma informației că acțiunile lor vor fi excluse din indicele Stoxx Europe 50, din 8 august.

EXCLUSIV VIG, cea mai mare societate de asigurări din România, preia AXA, firma locală a celui mai mare asigurător din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIG, cea mai mare societate de asigurări din România, preia AXA, firma locală a celui mai mare asigurător din lume

Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 7,7% în acest an, chiar dacă în luna iulie a înregistrat cea mai mare creștere lunară din octombrie.

Retragerile record din fondurile europene de investiții și volumul scăzut al tranzacțiilor de luna trecută scot în evidență lipsa de încredere a investitorilor în sustenabilitatea creșterii pieței, pe fondul îngrijorărilor legate de Brexit, eficiența măsurilor de stimulare ale Băncii Centrale Europene și perspectivele de creștere economică.

Între acțiunile care au inflențat piața marți se află și cele ale grupului Metro, care au scăzut cu 5,2% după raportarea vânzărilor și profitului din trimestrul al treilea fiscal, care au ratat așteptările analiștilor din cauza impactului cursului valutar.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra este în coborâre cu 0,9%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,4%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,6%.

LA Milano, indicele FTSE MIB este în scădere cu 1,8%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid cu 1,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
actiuni banci