Acțiunile europene și lira cresc după progresele privind Brexitul

Acțiunile europene și lira cresc după progresele privind Brexitul
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 dec 2017

Acțiunile europene și lira sterlină s-au apreciat vineri dimineață, după ce Marea Britanie și Comisia Europeană (CE) au anunțat că au ajuns la un acord privind prima etapă a negocierilor pe tema ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele CE, Jean Claude-Juncker, a anunțat astăzi că s-au înregistrat “progrese suficiente” în prima fază a negocierii Brexitului, recomandând Consiliului European să dea undă verde săptămâna viitoare începerii discuțiilor privind încheierea unui acord comercial.

Potrivit Comisiei, drepturile cetățenilor UE care trăiesc în Regatul Unit și drepturile cetățenilor britanici din UE-27 vor rămâne neschimbate după ce Marea Britanie va ieși din UE. De asemenea, Marea Britanie s-a angajat să își onoreze obligațiile financiare către UE și a dat asigurări că va evita o frontieră strict controlată între Irlanda și Irlanda de Nord.

Brokerii semnalează prezența unor vânzători mari la BVB. Astăzi a existat și o reacție la cumpărare CITEȘTE ȘI Brokerii semnalează prezența unor vânzători mari la BVB. Astăzi a existat și o reacție la cumpărare

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 0,87% în prima parte a tranzacțiilor de astăzi, până la 389,76 puncte, cel mai ridicat nivel începând cu 4 decembrie.

Acțiunile bancare au crescut puternic, indicele de sector apreciindu-se cu aproape 3% în jurul orei 11:20. Titlurile Deutsche Bank erau în urcare cu 3,24%, cele ale Commerzbank cu 2,26%, iar acțiunile Barclays cu 3,16%.

DAX 30, indicele reprezentativ al bursei de la Frankfurt, a urcat cu 1,1%, iar CAC 40, al bursei de la Paris, a urcat cu circa 0,7%.

La Londra, indicele FTSE 100 a avansat cu mai puțin de 0,1% în contextul aprecierii lirei sterline față de dolarul american și euro.

Moneda națională britanică a atins maximul ultimelor cinci zile față de dolar, urcând până la 1,352 dolari, de la 1,375 dolari joi. Față de euro, lira s-a apreciat vineri dimineață până la cel mai ridicat nivel din ultimele șase luni, scrie Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
evolutii
brexit
acord
negocieri