Bitcoin își continuă aprecierea înaintea lansării primelor contracte futures pe bursele americane. Criptomoneda a depășit 15.000 dolari, un nou maxim istoric

Bitcoin își continuă aprecierea înaintea lansării primelor contracte futures pe bursele americane. Criptomoneda a depășit 15.000 dolari, un nou maxim istoric
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 dec 2017

Bitcoin continuă să se aprecieze puternic înaintea lansării primelor contracte futures având activ suport moneda virtuală. Prețul popularei criptomonede a urcat joi dimineață la peste 15.000 dolari pe unitate, la nici două zile de ore după ce a trecut de pragul psihologic de 12.000 dolari pentru prima dată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorii bursieri americani Cboe Global Markets și CME Group se pregătesc să lanseze contracte futures pentru bitcoin, anunț care a alimentat și mai mult cererea deja în creștere pentru moneda virtuală. Cboe va lansa primele contracte duminică, 10 decembrie, iar CME Group o săptămână mai târziu.

Potrivit Reuters, anul viitor contractele futures pe bitcoin vor fi tranzacționate și pe platforma Nasdaq, a doua cea mai mare bursă din lume în funcție de capitalizare.

Previziunile scandaloase ale Saxo Bank pentru 2018: prăbușiri bursiere, prăpastie în UE, bitcoin aruncat la lupi, China scoate petro-yuanul, extrema stângă urcă în SUA, Tencent depășește Apple CITEȘTE ȘI Previziunile scandaloase ale Saxo Bank pentru 2018: prăbușiri bursiere, prăpastie în UE, bitcoin aruncat la lupi, China scoate petro-yuanul, extrema stângă urcă în SUA, Tencent depășește Apple

Prețul unui bitcoin a urcat până la un maxim istoric de 15.058,30 dolari în prima parte a tranzacțiilor de astăzi, după ce marți a depășit, în premieră, valoarea de 12.000 dolari.

În jurul orei 13:30, bitcoin era cotat la 14.863 dolari, în creștere cu peste 12% față de prețul de 13.243 dolari la care a închis ieri, potrivit datelor CoinDesk. La începutul anului, moneda virtuală era tranzacționată la puțin sub 1.000 dolari pe unitate.

Valoarea totală a monedelor bitcoin minate până în prezent a atins astăzi 251 miliarde de dolari.

Pe fondul aprecierii spectaculoase a bitcoin din ultimii ani, dar și în contextul în care tot mai mulți bancheri și economiști și-au exprimat temerile că populara criptomonedă nu este altceva decât o bulă speculativă pe cale să se spargă, autoritățile europene pregătesc măsuri pentru reglementarea tranzacțiilor cu bitcoin și alte monede digitale.

Potrivit unei propuneri de modificare a celei de a patra directive UE privind combaterea spălării banilor, platformele de tranzacționare a monedelor virtuale și furnizorii de portofele digitale care oferă servicii de custodie vor fi aduși sub incidența regulamentelor UE, iar operatorii platformelor vor fi obligați să dezvăluie identitatea clienților la cererea autorităților naționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
maxim istoric
crestere
contracte futures
cotatii