Acțiunile Hidroelectrica domină clar ringul de la BVB

Acțiunile Hidroelectrica domină clar ringul de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 ian 2024

Într-o sesiune cu lichditate mică pe bursa românească, titlurile producătorului național de energie hidro au fost cele mai tranzacționate, însumând schimburi de aproape 2 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A 2-a ședință de tranzacționare a anului de la Bursa de Valori București a fost în nota debutului de an, respectiv marcată de o activitate slabă. Rulajul de pe segmentul acțiuni a fost de numai 35,51 milioane lei (7,14 milioane euro), inclusiv prin aportul unui transfer special de aproape 1 milion e lei cu acțiuni Bittnet Systems (BNET).

În piața reglementată, de departe, cele mai lichide au fost titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au adunat tranzacții de 9,60 milioane lei. Cotația a avansat cu 1,25%, până la prețul de 129,60 lei/acțiune. Acestea au fost urmate de acțiunile bancare blue-chip, ambele cu închideri „pe verde”: +0,11%, până la prețul de 17,88 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), ce au cumulat schimburi de 4,05 milioane lei, și +1,57%, până la prețul de 24,30 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au consemnat volume echivalente cu 3,79 milioane lei.

FOTO Hidroelectrica a început să trimită clienților notificări de modificări contractuale, cu majorări de tarife CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica a început să trimită clienților notificări de modificări contractuale, cu majorări de tarife

Din punctul de vedere al dinamicii, piața a avuto sesiune în oglindă cu cea precedentă, recuperând aproape întreaga pierdere din prima zi a anului printr-o mișcare de o amplitudine apropiată. Astfel, indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,81%, până la nivelul de 15.355,08 puncte.

Acțiunile Hidroelectrica domină clar ringul de la BVB

Impulsul pozitiv a fost comparabil, de 0,67%, pentru indicele energetic BET-NG, în timp ce indicele financiar BET-FI a câștigat un anemic 0,11%, până la nivelul de 59.343,70 de puncte, într-o ședință în care cel mai important titlu din structura sa, Fondul Proprietatea (FP), s-a retras cu 0,19%, până la prețul de 0,5150 lei/acțiune, pe transferuri de 3,40 milioane lei.

În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 acțiuni cu evoluții diferite din punctul de vedere al direcției și amplitudinii mișcărilor: +0,18%, până a prețul de 0,5690 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), +1,20% pentru titlurile Erste (EBS) și -0,14%, până la prețul de 14,22 lei/acțiune, pentru titlurile Purcari Wineries (WINE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica