Acțiunile Tesla au crescut puternic după livrări record. Creștere de aproape 130% de la începutul anului

Acțiunile Tesla au crescut puternic după livrări record. Creștere de aproape 130% de la începutul anului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 iul 2023
Acțiunile Tesla au crescut puternic luni, datorită livrărilor record din al doilea trimestru. Livrările, care au de depășit semnificativ estimările, au fost susținute de tăierile repetate de prețuri din cursul anului.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Titlurile companiei au închis sesiunea de tranzacționare în creștere cu 6,9%,
Piața auto a crescut și în iunie, cu ajutorul Programului Rabla. La Dacia, două modele în contrast: Spring crește masiv, Jogger, în scădere CITEȘTE ȘI Piața auto a crescut și în iunie, cu ajutorul Programului Rabla. La Dacia, două modele în contrast: Spring crește masiv, Jogger, în scădere

Analiștii se așteptau la 445.925 de mașini livrate pentru trimestrul încheiat pe 30 iunie. Tesla a depășit această estimare cu peste 20.000 de mașini, livrând 466.140 de vehicule în al doilea trimestru.

Cifrele sunt cea mai apropiată aproximare a vânzărilor dezvăluită de companie și sunt urmărite îndeaproape de analiști și acționari.
 
Livrările au fost impulsionate de stimulentele și reducerile oferite cumpărătorilor în prima jumătate a anului și de un credit fiscal de 7.500 de dolari oferit în cadrul Legii privind reducerea inflației din SUA.
 
Acțiunile Tesla au crescut cu 127% de la începutul anului până în prezent, după o performanță extrem de slabă în 2022, care le-a împins spre minime istorice.
viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
actiuni tesla
livrari tesla
masini tesla