Acțiunile UBS au atins maximul ultimilor 15 ani, după publicarea unor rezultate financiare ”istorice”

Acțiunile UBS au atins maximul ultimilor 15 ani, după publicarea unor rezultate financiare ”istorice”
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2023

Acțiunile UBS au atins joi maximul ultimilor 15 ani, pe fondul a ceea ce analiștii au calificat un raport ”istoric” al câștigurilor, deși Deutsche Bank a spus că gigantul bancar elvețian ar putea rămâne ”un șantier de construcții” pentru ceva timp, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Grupul a raportat joi un profit net de 28,88 miliarde de dolari în trimestrul II.

GRAFIC Cemacon, deținută de fondatorii Dedeman, raportează scădere drastică a afacerilor și profitului. Datoriile urcă puternic. Directorul reclamă prăbușirea pieței în contextul creșterii dobânzilor CITEȘTE ȘI GRAFIC Cemacon, deținută de fondatorii Dedeman, raportează scădere drastică a afacerilor și profitului. Datoriile urcă puternic. Directorul reclamă prăbușirea pieței în contextul creșterii dobânzilor

UBS a finalizat preluarea Credit Suisse, intermediată de autoritățile elvețiene în martie, pe 12 iunie.

UBS a anunțat, de asemenea, că va integra pe deplin unitatea bancară elvețiană a Credit Suisse, un centru cheie de profit, în 2024. Acest lucru va duce la 1.000 de concedieri, pe lângă o reducere suplimentară de 2.000 a numărului de angajați în cadrul grupului, ca parte a unei restructurări în masă a băncii salvate.

Acțiunile UBS au crescut cu 5,6% până la mijlocul după-amiezii la Zurich, joi, atingând niveluri nemaivăzute de la sfârșitul anului 2008.

În mod special, UBS a subliniat că ieșirile masive de active nete și depozite înregistrate la Credit Suisse în ultimul an au început în sfârșit să se inverseze și au devenit pozitive în iunie.

Între timp, raportul CET1 al UBS, o măsură a solvabilității băncilor, a crescut la 14,4%, de la 14,2% în aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda perturbării aduse de una dintre cele mai mari fuziuni din istoria bancară.

BERD a numit noul Director pentru România CITEȘTE ȘI BERD a numit noul Director pentru România

”Fundamentele UBS se pare că nu sunt afectate de tranzacție. Afacerile non-Core sunt semnificative, dar au făcut progrese solide, iar raportul CET1 a fost puternic/peste așteptări în trimestrul 2”, au declarat analiștii Deutsche Bank Benjamin Goy și Sharath Kumar într-o notă de cercetare de joi.

”În mod clar, grupul rămâne un șantier de construcții pe termen scurt, totuși credem că acest set de rezultate și anunțuri ar trebui să dea încredere...., Cumpărați.”

Acest optimism a fost reluat de Bruno Verstraete, partener la Lakefield Partners din Zurich, care a declarat pentru CNBC că rezultatul de joi a fost „o dată într-o lună albastră, un rezultat istoric”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
actiuni