Acțiunile UniCredit cresc semnificativ după atenuarea temerilor privind expunerea la Rusia

Acțiunile UniCredit cresc semnificativ după atenuarea temerilor privind expunerea la Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2022

Acțiunile UniCredit înregistrau miercuri un avans de 8%, depășind redresarea sectorului bancar, după ce a doua bancă italiană a detaliat expunerea sa la Rusia și a confirmat nivelul dividendelor și planurile pentru răscumpărarea de acțiuni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cel mai rău scenariu, în care va trebui să-și reducă la zero expunerea la Rusia, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-ar reduce cu două puncte procentuale, a informat UniCredit. La 31 decembrie 2021, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 era de 15,03%, scrie Agerpres.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Banca este decisă să răscumpere acțiuni de până la 2,6 miliarde de euro, cu condiția ca indicele de adecvare a capitalului Tier 1 să rămână peste 13%. Răscumpărarea de acțiuni face parte din noua strategie prezentată în decembrie de directorul general Andrea Orcel.

Pe lângă potențialele pierderi legate de subsidiara rusă, UniCredit a detaliat expunerea sa transfrontalieră și la instrumente financiare derivate. Analiștii de la Citi apreciază că poziția UniCredit este similară cu a băncilor cele mai expuse la Rusia.

În rândul băncilor europene, grupul austriac Raiffeisen Bank International și banca franceză Societe Generale au cea mai mare expunere la Rusia.

O depreciere completă de active a subsidiarei ruse, inclusiv expunerea transfrontalieră, ar costa aproximativ 7,4 miliarde de euro, a informat UniCredit. Totuși, banca a dat asigurări că ar putea plăti dividende pentru 2021 chiar și în cel mai rău scenariu.

Marți, acțiunile UniCredit au închis în creștere cu 6%, la 9,017 euro, dar după nivelul ridicat de luna trecută au pierdut peste 40%.

UniCredit Bank Russia este a 14-a mare bancă a țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
actiuni
rusia