Acțiunile Wirecard se prăbușesc a treia oară. Au pierdut circa 85% din valoare în trei ședințe. Părți din business ar putea fi vândute pentru a preveni o criză de numerar

Acțiunile Wirecard se prăbușesc a treia oară. Au pierdut circa 85% din valoare în trei ședințe. Părți din business ar putea fi vândute pentru a preveni o criză de numerar
scris 22 iun 2020

Acțiunile procesatorului german de plăți Wirecard, cu operațiuni și în România, se prăbușesc pentru a treia ședință consecutivă pe bursa de la Frankfurt, după ce reprezentanții companiei au declarat că cei 1,9 miliarde de euro care lipsesc din conturi nu au existat, probabil, niciodată.

Compania a anunțat că ia în calcul vânzarea sau închiderea anumitor operațiuni pentru a evita o criză de numerar, potrivit Reuters. Totodată, compania a retras rezultatele financiare pe 2019.

Bursa românească încheie săptămâna în neclintire. Cea mai tranzacționată „jucărie” de la BVB – împrumutată de la Viena CITEȘTE ȘI Bursa românească încheie săptămâna în neclintire. Cea mai tranzacționată „jucărie” de la BVB – împrumutată de la Viena

Acțiunile Wirecard scad, la jumătatea ședinței de luni, cu aproximativ 35%. Începând de joi, acțiunile companiei au pierdut circa 85% din valoare.

Săptămâna trecută, compania a anunțat că auditorii nu au putut identifica 1,9 miliarde de euro în numerar, iar două bănci asiatice unde ar fi trebuit să fie depozitați banii au negat existența unei relații de afaceri cu compania germană.

Picajul acțiunilor a început joi, după ce compania a anunțat că auditorul Ernst & Young nu a găsit suficiente dovezi cu privire la existența a 1,9 miliarde de euro în registrul contabil al Wirecard, bani care ar fi trebuit să fie depozitați la băncile filipineze BDO Unibank și Bank of the Philippine Islands.

Raportul Ernst & Young a confirmat concluziile unui audit extern efectuat de KPMG în luna aprilie.

Wirecard a pierdut 40% din valoarea de piață în prima jumătate a lunii februarie, după ce Financial Times a publicat mai multe articole în care a acuzat angajați ai unei subsidiare Wirecard din Singapore că ar fi manipulat registrele contabile, în vederea raportării unor venituri mai mari decât cele reale.

Fondat în 1999 în orașul german Ascheim, grupul Wirecard este unul dintre jucătorii majori pe piața serviciilor de plăți electronice. Compania are 4.500 de angajați la nivel global, inclusiv în România, unde deține cel mai mare centru de procesare din țară și unul dintre cele mai mari din regiunea Europei de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
wirecard
audit wirecard
fonduri lipsa wirecard
procetr plati
wirecard vanzare
actiuni wirecard
prabusire wirecard