Agra Asigurări atinge prime de aproape 40 milioane euro

Agra Asigurări atinge prime de aproape 40 milioane euro

Adrian-Horia Lupu, director general Agra Asigurări

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 mar 2024

Agra Asigurări, sucursală a Österreichische Hagelversicherung (Austria), a închis anul 2023 cu subscrieri de 39,9 milioane de euro și culturi asigurate pe o suprafață de aproximativ 1,4 milioane de hectare, rezultat care plasează compania pe primul loc în acest domeniu, cu o cotă de 53%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma asigurată a culturilor se ridică la 1,9 miliarde de euro.

"Ne-am angajat ferm într-o direcție de dezvoltare strategică, axată pe protecția muncii fermierilor din România, care se confruntă anual cu schimbările climatice imprevizibile. Astfel, am identificat domeniile cheie de dezvoltare pe piața din România, pentru a continua să oferim servicii relevante pentru nevoile agriculturii autohtone și a ne consolida poziția pe piața asigurărilor agricole", spune Adrian-Horia Lupu, director general Agra Asigurări.

El a adăugată că suprafața asigurată în România este în scădere față de 2022, pe fondul războiului din Ucraina și a evoluției cotațiilor bursiere la cereale.

EXCLUSIV ABC Insurance vrea să-și dubleze participația la societatea care emite polițele obligatorii pentru locuințe. UPDATE: Valoarea tranzacției CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ABC Insurance vrea să-și dubleze participația la societatea care emite polițele obligatorii pentru locuințe. UPDATE: Valoarea tranzacției

Agra Asigura este prezentă pe piața din România din anul 2016.

Österreichische Hagelversicherung a fost înființată în anul 1947 ca societate de asigurare mutuală de către mai multe societăți de asigurări și acționează în prezent ca singurul asigurator agricol în Austria.

Ungaria semnează un acord gigant cu Emiratele Arabe pentru un proiect imobiliar la Budapesta. Modernizarea unei gări astăzi aproape abandonate. Proiectul generează îngrijorări CITEȘTE ȘI Ungaria semnează un acord gigant cu Emiratele Arabe pentru un proiect imobiliar la Budapesta. Modernizarea unei gări astăzi aproape abandonate. Proiectul generează îngrijorări

În 2023, primele subscrise au atins 341 milioane de euro, iar suprafețele asigurate însumează 4,2 milioane de hectare.

În afară de România și Austria, compania este prezentă și pe piețele din Cehia, Slovacia, Ungaria și Bulgaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
agra asigurari
prime
suprafete asigurate