Analiștii financiari estimează o depreciere a leului în următoarele 12 luni

Analiștii financiari estimează o depreciere a leului în următoarele 12 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2019

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizației, a urcat în luna septembrie, față de luna anterioară, din cauza creșterii ambelor componente ale indicatorului, arată datele publicate, joi, de CFA România. Totodată, peste 75% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

În luna septembrie 2019, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA România a crescut față de luna anterioară cu 4,8 puncte până la valoarea de 47,6 puncte (față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 2,9 puncte). Aceasta evoluție s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului, scrie News.ro.

Raiffeisen își scoate numele din titulatura băncii pentru locuințe, într-o perioadă extrem de dificilă pentru aceasta. Noul nume: Aedificium Banca pentru Locuințe CITEȘTE ȘI Raiffeisen își scoate numele din titulatura băncii pentru locuințe, într-o perioadă extrem de dificilă pentru aceasta. Noul nume: Aedificium Banca pentru Locuințe

”Astfel, Indicatorul condițiilor curente a crescut față de luna anterioară cu 3,6 puncte, până la valoarea de 65,3 puncte (față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul condițiilor curente a crescut cu 3,1 puncte). Indicatorul anticipațiilor a crescut cu 5,4 puncte până la valoarea de 38,7 puncte (față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul anticipațiilor a scăzut cu 5,9 puncte)”, se arată în comunicat.

În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, peste 75% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala).

”Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7967, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8471”, se arată în comunicat.

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (octombrie 2020/octombrie 2019) a înregistrat o valoare medie de 3,82%.

”Sunt de remarcat anticipațiile privind majorarea primei de risc a României (peste 70% dintre participanții la sondaj anticipează majorarea pretului CDS pentru România)”, se arată în comunicat.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanții sunt membri ai CFA România și candidații pentru nivelurile II si III ale examenului CFA.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfa
curs valutar