ANALIZĂ PROFIT TV În așteptarea cântecului de lebădă al lui Mario Draghi

ANALIZĂ PROFIT TV În așteptarea cântecului de lebădă al lui Mario Draghi
scris 24 oct 2019

Câștiguri modeste pentru principalii indici bursieri americani în sesiunea de ieri (S&P500 +0,28% și NASDAQ +0,19% în apropierea maximelor zilei, DJIA +0,17%), în condițiile în care președintele Donald Trump a anunțat că Statele Unite ale Americii (SUA) vor ridica sancțiunile pentru Turcia, iar sezonul raportărilor a continuat cu rezultate mixte. Printre cele mai mari scăderi de aseară le-au avut acțiunile Texas Instruments (-7,48%, după ce compania a oferit o perspectivă neplăcută pentru trimestrul patru), Nike (-3,43%), dar și compania farmaceutică Eli Lilly (-2,22%, după ce a înregistrat venituri mai mici decât se așteptau analiștii).

În schimb, producătorul de dispozitive medicale Boston Scientific (+5,00%) a fost printre performere, după ce și-a ridicat obiectivul de creștere a veniturilor. După închidere a raportat și Microsoft (+0,64%), gigantul tehnologic cu o capitalizare de 1,04 trilioane dolari, care are o pondere de 3,4% în indicele Dow Jones. Cifrele au fost bune, cu venituri de 33,06 miliarde dolari (comparativ cu estimări de 32,14 miliarde dolari), iar câștigul pe acțiune a fost de 1,38 dolari (față de așteptări de 1,24 dolari).

Raiffeisen își scoate numele din titulatura băncii pentru locuințe, într-o perioadă extrem de dificilă pentru aceasta. Noul nume: Aedificium Banca pentru Locuințe CITEȘTE ȘI Raiffeisen își scoate numele din titulatura băncii pentru locuințe, într-o perioadă extrem de dificilă pentru aceasta. Noul nume: Aedificium Banca pentru Locuințe

Piețele bursiere europene au avut o evoluție mixtă ieri, investitorii fiind în așteptarea ședinței de politică monetară de astăzi a Băncii Centrale Europene (BCE), ultima pentru Mario Draghi ca președinte, după un mandat de opt ani. Pe de altă parte și incertitudinea Brexit și-a pus amprenta asupra sentimentului, atâta timp cât se aștepta ca Uniunea Europeană (UE) să fie de acord cu solicitarea Marii Britanii cu privire la o nouă amânarea a datei limită pentru finalizarea Brexit. Europenii au decis să amâne decizia până vineri, în condițiile în care Franța solicită o prelungire scurtă, în timp ce alți membri doresc una de trei luni. Asta ar mări șansele ca primul ministru Boris Johnson să solicite alegeri anticipate. De adăugat că printre cele mai slabe evoluții le-au avut acțiunile din sectorul tehnologic.

La București am asistat la o zi de indecizie pentru principalii indici de la Bursa de Valori, excepția fiind, și de data aceasta, indicele sectorial financiar BET-FI (+0,51%), tras în sus de închiderea pe verde a celor șase componente ale sale. Apatia s-a făcut remarcată și la nivelul volumelor de tranzacționare, de numai 4,36 milioane euro. În topul lichidității s-au situat acțiunile Banca Transilvania (TLV -0,42%), Fondul Proprietatea (FP 0,00%), BRD Groupe Societe Generale (BRD +0,14%), TeraPlast (TRP -0,37%) și Digi Communications (DIGI +2,92%). Până la final cele mai mari creșteri au fost cele ale titlurilor Socep (SOCP +6,50%), Ropharma (RPH +4,96%) și Turism Felix (TUFE +4,05%), în timp ce la polul opus s-au situat acțiunile Casa de Bucovina - Club de munte ((BCM -3,23%), Rompetrol (PTR -2,86%) și Aages (AAG -2,03%).

Pe piața valutară dolarul (USD) a mai pierdut din câștigul din ziua precedentă, apreciindu-se însă ușor în raport cu monedele de refugiu, francul elvețian (CHF) și yenul japonez (JPY). Poate că indicatorii PMI din Zona Euro pot aduce oarece volatilitate în piață astăzi, și din acest punct de vedere să ”ia fața” conferinței de presă de adio a lui Mario Draghi. După câteva zile de depreciere, leul a avut o zi bună ieri, căci după prânz, când Banca Națională a României (BNR) a stabilit un curs de 4,7600, cotația a scăzut până la 4,7550.

Pe piața mărfurilor este de remarcat creșterea cotațiilor țițeiului după consolidarea din ultimele zile, această mișcare fiind ajutată și de scăderea stocurilor americane. Conform cifrelor de ieri ale Administrației pentru Informații în Energie (EIA) din SUA, stocurile s-au redus pentru prima oară în șase săptămâni, cu 1,7 milioane de barili, deși așteptările analiștilor erau de 2,5 milioane barili.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
catalin chivu
bursa