Analiză: Tesla, "regina" piețelor bursiere globale

Analiză: Tesla, "regina" piețelor bursiere globale
scris 23 oct 2020

Acțiunea politică agresivă din prima jumătate a anului a băncilor centrale și a guvernelor a determinat o revenire puternică pe piețele de acțiuni și o convingere generală că lumea va depăși criza COVID cu mai puține daune decât din criza financiară din 2008. Acțiunile au recuperat pe deplin pierderile la nivel global din timpul primului val al pandemiei, în ciuda veniturilor corporative globale care s-au prăbușit cu 56%.

Așteptările sunt ridicate acum că am intrat în al treilea trimestru de profit, estimările sugerând o creștere de 106% a câștigurilor trimestriale, plus atingerea unui nou maxim istoric în al patrulea trimestru al anului 2021. Dacă sectorul corporativ va oferi acest reviriment, piața globală de capital va fi evaluată la 19,3x câștiguri în 2021. Nu este o evaluare nerezonabilă, având în vedere alternativele din piața obligațiunilor.

VIDEO WhatsApp va avea funcție de shopping CITEȘTE ȘI VIDEO WhatsApp va avea funcție de shopping

Reforma fiscală a președintelui american Donald Trump privind corporațiile din 2017 este, de asemenea, esențială pentru a înțelege de ce o realegere a lui este probabil cea mai bună opțiune pentru piața de capital. Participanții la piață sunt obișnuiți acum cu personalitatea lui Trump și chiar relația SUA-China este într-o oarecare măsură previzibilă pentru companii și investitori sub o administrație Trump. O victorie a lui Biden, pe de altă parte, ar putea fi un stop direct pentru acțiuni, deoarece Biden a propus diverse modificări fiscale, care ar afecta cel mai greu serviciile de comunicații, asistența medicală și tehnologia informației, deoarece acele companii au cele mai mici rate de impozitare în general și sunt mari utilizatori de bunuri intangibile. Deoarece aceste sectoare au alimentat piața de capital, există motive să credem că impulsul ar putea inversa modificările fiscale ale lui Biden. Întrebarea deschisă este dacă Biden îndrăznește să pună în aplicare modificările fiscale într-un context economic slab, estimează Saxo Bank.

Cele mai tranzacțonate acțiuni pe platformele Saxo Bank în trimestrul al III-lea:

Tesla (+92 pct.)
Apple (+28 pct.)
Amazon (+12 pct.)
Microsoft (+4 pct.)
Nio (+175 pct.)

Tesla:
Elon Musk poate sărbători încă un trimestru impresionant în care acțiunile au crescut cu aproape 100%. Chiar dacă „Battery Day” – Ziua Bateriei a companiei nu a dezvăluit tehnologia revoluționară pe care o sperau mulți investitori Tesla, acțiunile și-au continuat creșterea explozivă, în ciuda faptului că pandemia a lovit producția și consumatorii la scară globală.

Apple:
După un început sfios al anului 2020, Apple a revenit formidabil. Chiar și o pandemie nu poate împiedica clienții care au nevoie de telefoane de top, tablete, dispozitive portabile și servicii cloud. Cu toate acestea, unii critici încep să pună la îndoială cum va intra Apple în viitor și dacă vor avea un nou un as în mânecă.

Amazon:
La fel ca mulți alți comercianți cu amănuntul, Amazon a fost luat prin... surprindere de creșterea cumpărăturilor online după restricțiile COVID-19. Dar după ce au angajat peste 175.000 de persoane, comenzile au început din nou să curgă. Rămâne de văzut dacă această creștere uriașă a vânzărilor va avea un impact durabil. Deocamdată, Jeff Bezos poate privi înapoi asupra unui alt trimestru profitabil care a lăsat investitorii mulțumiți.

Microsoft:
Fiind unul dintre liderii în cloud computing, Microsoft a fost unul dintre învingătorii COVID-19. După ce milioane de oameni din întreaga lume au fost forțați să lucreze de acasă, serviciile cloud și creșterea vânzărilor de computere au dus la un efort decisiv pentru Microsoft. În timp ce compania de tehnologie din Seattle beneficiază în continuare de faptul că oamenii din birourile lor de la domiciliu au întâlniri online, nu este sigur afecta cât de mult va un viitor vaccin compania sau dacă tendința de lucru s-a schimbat definitiv.

Nio:
Tesla ar putea fi vedeta din poster pentru piața EV, dar Nio face minuni în umbră. Compania auto chineză are un sistem de fabricație și livrare bine pus la punct și domină piața chineză, având planuri de intrare pe piața auto europeană. Dar, în ciuda unui uimitor 175% al creșterii acțiunilor în T3, mulți analiști văd semne ale unei potențiale bule pe piața vehiculelor electrice.

ULTIMA ORĂ Operațiunea Enescu a eșuat. CEZ a ajuns la un acord cu Macquarie pentru vânzarea activelor din România. CSAT are ultimul cuvânt CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Operațiunea Enescu a eșuat. CEZ a ajuns la un acord cu Macquarie pentru vânzarea activelor din România. CSAT are ultimul cuvânt

Topul celor mai tranzacționate acțiuni pe regiuni și țări:

România:
1. Tesla
2. Microsoft
3. Apple
4. Amazon
5. Nvidia

Asia-Pacific:
1. Tesla
2. Apple
3. Moderna
4. Amazon
5. Microsoft

Australia:
1. Afterpay Ltd
2. Zip
3. Tesla
4. Apple
5. Microsoft

Singapore:
1. Tesla
2. Apple
3. Microsoft
4. Facebook
5. Alibaba

China:
1. Tesla
2. Apple
3. Aptorum
4. Yunji
5. GreenTree Hospitality Group

Europa Centrală și de Est:
1. Tesla
2. Apple
3. Amazon
4. Microsoft
5. NVidia

Republica Cehă:
1. Erste Group Bank
2. CEZ
3. MONETA Money Bank
4. Tesla
5. Komercni Banka

Polonia:
1. Amazon
2. Gilead
3. Facebook
4. Tesla
5. Alexion Pharmaceuticals

Rusia:
1. Boeing
2. Microsoft
3. Facebook
4. Carnival
5. Apple

Slovacia:
1. Microsoft
2. ING Groep
3. Tesla
4. Volkswagen
5. Diebold Nixdorf

Orientul Mijlociu și Africa:
1. Tesla
2. Apple
3. Amazon
4. Microsoft
5. Nio

GCC (Consiliul Cooperării din Golf):
1. Tesla
2. Apple
3. Microsoft
4. Amazon
5. Nio

Emiratele Arabe Unite:
1. Tesla
2. Apple
3. Microsoft
4. Amazon
5. Boeing
 
Elveția:
1. Tesla
2. Apple
3. Amazon
4. Nio
5. Microsoft

Marea Britanie:
1. Tesla
2. Apple
3. Amazon
4. Rolls-Royce
5. Microsoft

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
tesla