Apple Pay ar putea fi extins anul acesta pentru plățile la comercianții online

Apple Pay ar putea fi extins anul acesta pentru plățile la comercianții online
scris 24 mar 2016

Apple Pay va putea fi utilizat, începând de anul acesta, pentru plățile la comercianții online, ceea ce ar urma să contribuie semnificativ la răspândirea serviciului, potrivit mai multor surse, informează Reuters și Re/Code.

Serviciul ar urma să fie disponibil utilizatorilor browserului Safari pe modelele iPhone și iPad cu funcție de recunoaștere a amprentelor. Tototată, Apple ia în considerare includerea serviciului pe laptop și desktop, dar o decizie în acest sens nu a fost încă adoptată.

Mutarea va poziționa Apple Pay în competiție directă cu PayPal, o metodă de plată răspândită în retailul online.

Utilizarea Apple Pay pe site-urile retailerilor ar face serviciul mult mai cunoscut, având în vedere disponibilitatea sa limitată la acest moment.

Lansat în 2014, Apple Pay permite efectuarea de plăți la anumiți comercianți și pe aplicațiile pentru mobil folosind iPhone, Apple Watch sau iPad, fără introducerea codului PIN sau a altor date aferente cardurilor de credit sau debit. Pentru efectuarea plăților, Apple Pay utilizează tehnologiile NFC (Near Field Communications – un sistem wireless de transfer de date) și Touch ID (tehnologie de recunoaștere a amprentelor).

Luna trecută, serviciul de plăți Apple Pay a devenit disponibil în China. Gigantul american a declarat că va colabora în acest scop cu UnionPay, consorțiul de stat care are monopol pe toate cardurile de plăți în yuani emise și folosite în China.

Anterior, Apple Pay era disponibil în SUA, Marea Britanie, Canada și Australia. Potrivit unor informații apărute recent pe site-urile de specialitate, serviciul ar putea fi extins și în Franța în cursul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple pay
plata online
paypal
iphone
online