Starboard Value, acționar al Yahoo, vrea să înlăture board-ul companiei

Starboard Value, acționar al Yahoo, vrea să înlăture board-ul companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2016

Fondul de investiții Starboard Value vrea să înlăture întreg board-ul Yahoo, la care este acționar, creând condițiile pentru o luptă legată de viitorul companiei de Internet care nu reușește să își rezolve problemele financiare, relatează Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Investitorul activist, care deține o participație de 1,7% la Yahoo, intenționează să anunțe joi dimineață că va nominaliza 9 directori în board-ul Yahoo, potrivit unei scrisori obținute de WSJ, punând în practică un avertisment anterior că va încerca să schimbe comducerea companiei, dacă va considera că nu face schimbări suficient de repede, scrie News.ro

În scrisoarea Starboard se arată că board-ul și restul conducerii nu au reușit să își respecte promisiunile și nu ar trebui să aibă posibilitatea să decidă dacă Yahoo ar trebui sau nu să rămână o companie independentă.

Un purtător de cuvânt al Yahoo a refuzat să comenteze propunerea Starboard.

SIF Moldova a vândut ieri acțiuni Banca Transilvania de 8,4 milioane lei. CITEȘTE ȘI SIF Moldova a vândut ieri acțiuni Banca Transilvania de 8,4 milioane lei.

Inițiativa Starboard amplifică presiunile asupra Yahoo și a directorului general Marissa Mayer, care încearcă să redreseze sau să vândă compania.

Board-ul Yahoo a lansat deja procesul de vânzare a operațiunilor de bază ale companiei, în timp ce Mayer vrea să reducă cheltuielile și să se concentreze pe activitățile principale, legate de căutare pe Internet și conținut.

Dacă încercarea Starboard va reuși, printr-un vot care va avea loc peste câteva luni, ar crește probabilitatea vânzării și divizării companiei, care deține participații valoroase la Alibaba Group din China și Yahoo Japan.

Yahoo, care a făcut pionierat în industria Internetului, nu a reușit să se reinventeze în era smartphone-urilor și rețelelor de socializare.

Compania anticipează pentru acest an venituri din publicitate de 2,83 miliarde de dolari, în scădere cu 13,9% față de 2015.

Yahoo a fost afectată de o criză de încredere în ultimele luni, zeci de directori implicați în planul de redresare al lui Mayer plecând din companie.

Starboard a cerut deja îndepărtarea din funcție a Marissa Mayer.

viewscnt
Afla mai multe despre
starboard value
yahoo