ASF a autorizat un fond de investiții dedicat polițiștilor, pompierilor și jandarmilor. Compania - controlată de Viorel Cataramă

ASF a autorizat un fond de investiții dedicat polițiștilor, pompierilor și jandarmilor. Compania - controlată de Viorel Cataramă
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 apr 2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară a autorizat un fond de investiții alternative, Nova Protect Fond, care se adresează unor categorii profesionale cu un anumit specific: pompieri, angajați în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), polițiști/angajați în cadrul Poliției Române, angajați ai Administrației Penitenciarelor, jandarmi angajați ai Jandarmeriei Române, angajați ai Poliției Locale și ai Poliției de Frontieră, precum și pensionarii din cadrul acestor structuri care au vârsta maximă de 55 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Dines coboară puternic, Țiriac urcă în Topul miliardarilor Forbes. Scăderi dramatice în Rusia. Fondatorii Dedeman și Databricks – nou intrați CITEȘTE ȘI Dines coboară puternic, Țiriac urcă în Topul miliardarilor Forbes. Scăderi dramatice în Rusia. Fondatorii Dedeman și Databricks – nou intrați

”Am constatat în ultima vreme o efervescență pe zona fondurilor de investiții, ceea ce demonstrează, alături de creșterea numărului de companii listate, că piața de capital este într-o expansiune accelerată”, a declarat Ovidiu Petru, Director general al Direcției Generale – Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare.

Strategia de investiții a fondului vizează realizarea de plasamente în instrumente financiare tranzacționate pe piețele financiare din România, din spațiul economic european, ca și din țări terțe membre ale G7, respectiv Canada, Japonia, Marea Britanie și SUA. Expunerea maximă realizată de fond, prin învestiții pe fiecare din bursele pe care acesta va efectua plasamente, poate fi de maximum 80% din totalul activelor sale.

Totodată, politica investițională va fi diversificată și va urmări realizarea de investiții pe piața valorilor mobiliare (acțiuni și obligațiuni), dar și în depozite bancare, instrumente ale pieței monetare, precum și în alte active lichide.

Nova Protect Fond apare în spațiul public ca fiind un produs al Nova Vision Investments (fosta SAI SAFI INVEST SA), care administrează fonduri de investiții alternative de tip deschis, destinat investitorilor de retail.

Nova Vision Investments îl are ca acționar majoritar, conform termene.ro, pe Viorel Cataramă (50,2%), fondatorul producătorului de mobilă Elvila, care a lansat anterior și SAFI Invest. Al doilea mare acționar este Elvila (49,1%).

SAFI Invest a fost în centrul mediatic în anii 90 pentru Fondul Mutual al Oamenilor de Afaceri, cu probleme de funcționare.

viewscnt
Afla mai multe despre
autoritatea de supraveghere financiară
fond de investitii