ASF a fixat Asirom termen până în 15 august să remedieze deficiențele descoperite în urma unui control

ASF a fixat Asirom termen până în 15 august să remedieze deficiențele descoperite în urma unui control
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fixat termen până în 15 august firmei de asigurare Asirom-Vienna Insurance Group, pentru a remedia deficiențele descoperite de către autoritate în urma unui control, după ce firma a înregistrat anul trecut o creștere semnificativă a petițiilor clienților nemulțumiți, potrivit unui comunicat transmis marți de autoritate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asirom a înregistrat anul trecut una dintre cele mai mari creșteri ale petițiilor clienților nemulțumiți de modul în care au fost efectuate plățile daunelor. ASF a cerut companiei să ia anumite măsuri pentru remedierea problemelor apărute, scrie News.ro.

”Din controlul efectuat de ASF la cele nouă societăți autorizate să vândă polițe RCA, având ca obiect modul de determinare a categoriilor de riscuri omogene, modul și corectitudinea estimării daunei medii și a frecvenței daunelor, precum și calitatea și corectitudinea datelor și a metodelor actuariale folosite de asigurători au fost identificate neregularități în cazul societăților Carpatica Asig și City Insurance, care se află deja în programe de redresare, în timp ce în cazul Asirom a fost prelungit termenul de remediere până la 15 august 2016”, se arată în comunicat.

În prezent, doar nouă firme de asigurare mai vând polițe RCA în România, după ce fostul lider al pieței, Astra Asigurări, a intrat în faliment.

Dintre jucătorii rămași pe piață, două companii - Euroins și City Insurance - sunt în procedură de redresare financiară instituită de către ASF, iar o altă firmă de asigurări - Carpatica Asig - este în rezoluție, o situație similară insolvenței. Cele trei firme practică, în general, cele mai mici tarife la polițele RCA.

Pe piața RCA mai activează firmele Allianz-Țiriac, Generali, Asirom- Vienna Insurance Group, Omniasig - Vienna Insurance Group, Groupama și Uniqa.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
asf