Falimentul Astra Asigurări: Păgubiții mai au nouă zile la dispoziție pentru a solicita plata despăgubirilor

Falimentul Astra Asigurări: Păgubiții mai au nouă zile la dispoziție pentru a solicita plata despăgubirilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2016

Potențialii creditori ai firmei de asigurări Astra Asigurări, intrată în faliment, au termen până în data de 28 iulie pentru a solicita de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care gestionează dosarele de despăgubiri, plata despăgubirilor cuvenite în dosarele de daună, a anunțat, marți, instituția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până în 18 iulie 2016, FGA a înregistrat 45.847 cereri de plată, atât pentru cele 57.210 dosare preluate de la Astra Asigurări, cât și pentru cele 9.700 de dosare nou deschise de către Fond, scrie News.ro.

Astfel, peste 20.000 de potențiali creditori au Astra nu s-au prezentat încă pentru a reclama despăbiri, au declarat pentru News.ro surse din piață.

”Reamintim potențialilor creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăți din disponibilitățile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare al societății în faliment”, se arată în comunicat.

FGA anunțase anterior că a aprobat, până în 6 iunie, 8.034 de dosare la plată pentru păgubiții Astra Asigurări, în valoare de 25,65 milioane lei, respingând totodată 58 de dosare, de aproape un sfert de milion de lei.

Prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Coca Constantinescu, coordonează un comandament la nivelul autorității care supraveghează modul și ritmul în care FGA realizează plățile pentru păgubiții Astra.

“Obiectivul nostru este acela de a reuși să plătim până la sfârșitul anului dosarele la care avem cereri de despăgubire transmise de către asigurați. După calculele de astăzi, înseamnă undeva la 35.000-40.000 de dosare”, a afirmat recent Coca Constantinescu.

Curtea Europeană de Justiție confirmă reglementările UE referitoare la ajutoarele de stat pentru salvarea băncilor CITEȘTE ȘI Curtea Europeană de Justiție confirmă reglementările UE referitoare la ajutoarele de stat pentru salvarea băncilor

Compania de asigurări Astra a intrat în mod oficial în faliment în data de 28 aprilie, după o decizie definitivă în acest sens a Curții de Apel București, falimentul fiind solicitat ASF.

La intrarea în faliment, Astra avea în portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau polițe RCA. În octombrie 2015, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a transferat dosarele de daună, de asigurare și bazele de date de la Astra.

FGA a redus estimarea pentru valoarea totală a plăților care urmează să fie efectuate pentru cele 57.210 de dosare preluate de la Astra Asiguriri, de la 650 milioane lei la circa 480 milioane lei, întrucât 120 de creditori depășesc plafonul maxim de despăgubire, în sumă totală de 230 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
astra asigurari
fga
despagubiri