Asigurătorii se pregătesc pentru un impact de circa 18 miliarde de dolari în urma uraganului Ida în Statele Unite și Caraibe

Asigurătorii se pregătesc pentru un impact de circa 18 miliarde de dolari în urma uraganului Ida în Statele Unite și Caraibe
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2021

Asigurătorii se pregătesc pentru un impact de circa 18 miliarde de dolari în urma uraganului Ida în Statele Unite și Caraibe, potrivit companiei Karen Clark & Co(KCC), specializată în modelarea catastrofelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Numărul, aflat mai aproape de nivelul inferior al estimărilor inițiale date de analiștii din domeniul asigurărilor, în timp ce furtuna încă se desfășura la începutul acestei săptămâni, este primul oferit de unul dintre cei mai mari experți din industria modelării riscurilor, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

KCC a declarat că o pierdere asigurată în valoare de 40 de milioane de dolari va fi în Caraibe, iar restul pierderilor provocate de vânt și furtună vor fi în Statele Unite.

Uraganul Ida a ajuns duminică în Statele Unite, ca o furtună de categoria 4, după ce s-a îndreptat spre malul Golfului Mexic, inundând zone largi cu ploi torențiale.

Experții în asigurări au estimat, la începutul săptămânii, că uraganul Ida va duce la solicări de despăgubiri cuprinse între 15 și 30 miliarde de dolari, dar au avertizat că cifra ar putea fi mai mare, în parte din cauza prețurilor pandemice, care au determinat creșterea costurilor cherestelei și forței de muncă necesare pentru reconstrucție.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Estimările, bazate pe modele care urmăresc severitatea și traiectoria furtunii, vor fi probabil cu mult mai mici decât solicitările de despăgubiri de 87 de miliarde de dolari în urma uraganului Katrina din 2005, când au fost ajustate pentru inflație, potrivit experților.

Agenția de evaluare Fitch a declarat că pierderile provocate de Ida le vor depăși probabil pe cele ale furtunii de iarnă Uri, de 15 miliarde de dolari, și ale uraganul Laura - cel mai scump eveniment de catastrofe asigurate din 2020, de 10 miliarde de dolari.

KCC a spus că datele sale arătă că Ida este legat de uraganul Last Island din 1856 și de uraganul Laura din 2020, cu cele mai puternice vânturi susținute maxime la atingerea țărmului în Louisiana.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Previziunile sale includ daune aduse proprietăților rezidențiale, comerciale și industriale asigurate privat și automobilelor și exclude bărcile, proprietățile offshore sau pierderile care intră sub incidența Programului Național de Asigurare împotriva Inundațiilor din SUA.

Analiștii de la UBS au declarat că urmările uraganului Ida vor afecta cel mai mult profiturile pe acțiune ale Swiss Re și Lancashire, cu 32% și, respectiv cu 30%, în timp ce Hannover Re  și liderul industriei de reasigurări München Re ar fi cel mai puțin afectate.

viewscnt
Afla mai multe despre
uraganu ida
asigurari