Asirom acoperă răspunderea administratorior RATB față de companie și terți. În 2013, DNA a fost sesizată că adminstratorii regiei au cumpărat stilouri Mont Blanc

Asirom acoperă răspunderea administratorior RATB față de companie și terți. În 2013, DNA a fost sesizată că adminstratorii regiei au cumpărat stilouri Mont Blanc
scris 16 nov 2016

Asirom va furniza Regiei Autonome de Transport București (RATB) o poliță care va acoperi răspunderea civilă a celor șapte membri ai Consiliului de administrație al transportatoruli pentru eventuale prejudicii patrimoniale și nepatrimoniale, inclusiv a cheltuielilor de judecată, cauzate atât față de companie, cât și față de terți, prin orice acte sau fapte culpabile, săvârșite pe perioada mandatului.

În urmă cu 3 ani, Guvernul a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru nereguli descoperite în activitatea din 2010 - 2012 a RATB, fiind arătat atunci că reprezentanții regiei au acoperit pierderi de 12,1 milioane de lei din fondurile destinate servicului de transport public subvenționat, prin schimbarea destinației banilor, și au comis nereguli în atribuirea unor contracte de achiziții, cumpărând nejustificat, printre altele, 6 stilouri cu penițe de aur și platină tip Mont Blanc, la un preț de circa 1.700-1.300 lei/bucata, pentru membrii Consiliului de Administrație al RATB.

Inspectorii guvernamentali au mai descoperit atunci că, din subvențiile locale acordate ca tarif social, RATB a efectuat cheltuieli în beneficiul angajaților, membrilor de familie ale acestora și pensionarilor, deși subvenția nu era destinată acestora.

La licitație au ma depus oferte Omniasig și Fast Broker de Asigurare.

Potrivit RATB, polița va fi încheiată pe o perioadă de un an, franșiză zero, și cu o limită a răspunderii (sumă asigurată) de 3 milioane de euro pentru fiecare membru al Consiliului de adinistrație al RATB.

Administratorii transportatorului din Capitală sunt Tudor Tănăsescu, Dorel Macovei, Ovidiu Pîrvuț, Marin Popescu, Radu Paul Orzață, Marian Lupașcu și Ioan Nicolae Ittu (reprezentant al Ministerului Finanțelor).

CITEȘTE ȘI RATB susține că nu găsește furnizor pentru autobuze destinate liniei turistice Bucharest City Tour, astfel că anulează licitația

Prima de asigurare a fost estimată la 79.300 de lei. Contractul a fost atribuit pentru suma de 53.365,20 lei.

Asirom este liderul pieței asigurărilor după nivelul primelor subscrise, conform datelor de la finele lunii iunie. Asigurătorul român este parte a grupului financiar austriac Vienna Insurance Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
ratb
raspundere
polita
administratori