Asirom va asigura pentru 100.000 euro personalul MAE din Irak, Liban, Libia, Pakistan, Afganistan, Iran, Siria și Palestina

Asirom va asigura pentru 100.000 euro personalul MAE din Irak, Liban, Libia, Pakistan, Afganistan, Iran, Siria și Palestina
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 feb 2016

Asirom VIG va furniza servicii de asigurări de viață pentru personalul Ministerul Afacerilor Externe aflat în misiune permanentă sau temporară în Irak, Liban, Libia, Pakistan, Afganistan, Iran, Siria și Palestina, contractul fiind atribuit pentru 460.530 lei (peste 100.000 de euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Asigurătorul a fost singurul ofertant în cadrul licitației și a câștigat contractul la valoarea estimată de MAE, de 460.530 lei.

Contractul este finanțat din fonduri publice și va avea o durată de doi ani.

Polițele sunt pentru personalul MAE din ambasadele României la Bagdad (21 persoane), Beirut (11 persoane), Islamabad (7 persoane), Kabul (1 persoană), Teheran (12 persoane), Tripoli (2 persoane), Damasc (13 persoane) și Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah - Palestina (1 persoană), conform datelor din caietul de sarcini.

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului MAE este de cel puțin 80.000 de euro/persoană, potrivit datelor din caietul de sarcini.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza activităților din minisiune, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

EXCLUSIV Guvernul creează \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul creează "Comisia de tăiat hârtii". Costul administrativ impus firmelor se ridică la 3 mld. euro

Asigurătorul va acoperi și cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestora.

Asirom este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care mai deține pe piața românească Omniasig și BCR Asigurări de Viață. 

Cu o cotă de piață de 7,11%, compania s-a plasat pe locul șase în clasamentul asigurătorilor după nivelul primelor subscrise în 2014, cu venituri de 575,3 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
mae
viata
licitatie
personal