Despăgubirile plătite anul trecut de către companiile de asigurări în baza polițelor facultative pentru locuințe au depășit 100 milioane lei

Despăgubirile plătite anul trecut de către companiile de asigurări în baza polițelor facultative pentru locuințe au depășit 100 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2023

Despăgubirile plătite anul trecut de către companiile de asigurări în baza polițelor facultative pentru locuințe au depășit 100 milioane lei, anunță Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Anul trecut, proprietarii locuințelor protejate printr-o asigurare facultativă au primit sprijin financiar din partea companiilor de asigurări de peste 100 milioane lei. Totodată, despăgubirile plătite doar în baza acestor polițe au fost cu peste 29% mai mari față de anul 2021, conform datelor prezentate în raportul Autorității de Supraveghere Financiară. În 2022, peste 1,6 milioane de locuințe au beneficiat de protecția oferită de o asigurare facultativă, cu aproape 9% mai multe față de 2021. Acest fapt ne arată că, practic, românii devin din ce în ce mai conștienți de faptul că au nevoie de sprijinul unei polițe de asigurare care să îi ajute să își revină mai rapid și mai ușor din diverse evenimente nefericite: incendii, furtuni, explozii, spargerea unor conducte etc”, arată UNSAR.

Prosumatorii vor fi racordați mai repede și mai ușor. Noi obligații pentru operatorii de rețea CITEȘTE ȘI Prosumatorii vor fi racordați mai repede și mai ușor. Noi obligații pentru operatorii de rețea

Asigurarea facultativă pentru locuință oferă un nivel suplimentar de protecție față de cea obligatorie PAD, aceasta acoperind, în plus față de dezastrele naturale, și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum și alte situații neprevăzute – inundații produse vecinilor, defecțiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice/electrocasnice etc.

“Aceste cifre, deși încă timide, ne arată că românii au devenit mai preocupați de beneficiile pe care le poate oferi o asigurare de locuință care să răspundă nevoilor lor. Indiferent de impactul pe care îl poate avea producerea unui risc asupra locuinței sau asupra bugetului unei familii, o asigurare va face mereu diferența în aceste situații nedorite”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte & director general al UNSAR.

Chiar dacă vorbim despre producerea unui dezastru natural, cum ar fi: cutremur, inundație sau alunecare de teren, sau despre orice alte riscuri care pot avea un impact major asupra bunăstării unei familii, important este ca acea locuință să fie asigurată la întreaga ei valoare, incluzând și bunurile deținute. Pentru a avea o astfel de acoperire, este important să beneficiem de consultanța pe care o oferă distribuitorii de asigurări și să fim mai informați cu privire la soluțiile pe care le avem la dispoziție, spun reprezentanții UNSAR.

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
unsar
polițe