Grupul Allianz a afișat un profit net atribuit acționarilor în creștere cu 90%, la șase luni

Grupul Allianz a afișat un profit net atribuit acționarilor în creștere cu 90%, la șase luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2023

Grupul german de asigurări Allianz a afișat un profit net atribuit acționarilor în valoare de 4,7 miliarde de euro în prima jumătate a acestui an, în creștere cu 90,2% față de S1 2022, potrivit rezultatelor financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul operațional a urcat la 7,5 miliarde de euro, în creștere cu 14,9% față de S1 2022, iar profitul operațional țintit pentru 2023 a fost confirmat la 14,2 miliarde de euro, plus/minus un miliard de euro, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Protest spontan la Finanțe, angajații au ieșit pe holurile ministerului. Proteste și la sedii ANAF. UPDATE Boloș a venit la minister cu Heiuș să îi calmeze. O directoare a demisionat în fața lui CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO&FOTO Protest spontan la Finanțe, angajații au ieșit pe holurile ministerului. Proteste și la sedii ANAF. UPDATE Boloș a venit la minister cu Heiuș să îi calmeze. O directoare a demisionat în fața lui

Potrivit unui comunicat al grupului, veniturile totale s-au cifrat la 85,6 miliarde de euro, în perioada ianuarie - iunie 2023, în creștere cu 4,8% față de S1 2022.

Rata de solvabilitate (Solvency II) se află la un nivel confortabil de 208%, precizează sursa citată.

"Cu o creștere de două cifre a profitului, suntem în grafic pentru a atinge obiectivele grupului pentru anul acesta. Sunt deosebit de mulțumit de performanța excelentă din sectorul asigurărilor de accidente și proprietăți, unde am atins o rată combinată puternică de 92%, de creșterea continuă a volumului și a profitului din activitatea de asigurări de viață și sănătate, precum și de reziliența operațiunilor de management al activelor, care a înregistrat intrări nete pozitive pentru al doilea trimestru consecutiv, în pofida sentimentului prudent al investitorilor. Creșterea noastră solidă este o reflectare clară a încrederii continue a clienților în sprijinul nostru în această perioadă dificilă de inflație și polarizare. Aceste tendințe provoacă nu doar economia globală, ci afectează oamenii profund la nivel financiar individual. Prin rezultatele și poziția noastră de capital, demonstrăm că Allianz este o companie care furnizează soluții relevante de care oamenii au nevoie, mai ales în această perioadă tulbure", a declarat Oliver Bate, CEO, Allianz SE. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul allianz
asigurari