Inter Broker a intermediat prime de aproape un miliard de lei. CEO: Nu luăm în calcul listarea la bursă

Inter Broker a intermediat prime de aproape un miliard de lei. CEO: Nu luăm în calcul listarea la bursă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 20 mar 2024

Inter Broker, intermediar de asigurări din Top 10, cu o cotă de 6,32% în septembrie 2023, a închis anul trecut cu un volum al primelor intermediate de 954,42 milioane de lei, în creștere cu 19% față de 2022, a declarat pentru Profit.ro Cerasela Chiriac, director general al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru că nu există încă date oficiale, estimăm că am reușit și în 2023 să închidem anul cu rezultate peste media pieței. Cifrele realizate în 2023 nu s-au încadrat în prevederile BVC aprobat. Volumul primelor intermediate în 2023 a fost de 954.416.444 lei și a crescut cu 19% față de 2022", a afirmat reprezentantul companiei.

EXCLUSIV Vicepreședinte ASF: Tarifele RCA, așteptate să scadă încă din toamnă. Schimbările pregătite CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vicepreședinte ASF: Tarifele RCA, așteptate să scadă încă din toamnă. Schimbările pregătite

Anul trecut, volumul veniturilor din comisioane a atins 106,11 milioane de lei, în scădere cu 18% față de 2022.

"Profitul companiei s-a diminuat cu 15%. Impactul plafonării comisionului de intermediere la polițele RCA a redus profitul, creșterea volumului primelor intermediate nereușind să compenseze scăderea acestuia", a explicat Cerasela Chiriac.

Ea a anticipat că volumul primelor intermediate va continua să crească și în acest an, la fel și veniturile din comisioane.

DECIZIE Ajutor pentru asigurători, după reducerea prețurilor RCA la camioane CITEȘTE ȘI DECIZIE Ajutor pentru asigurători, după reducerea prețurilor RCA la camioane

"În primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2023, Inter Broker a înregistrat o diminuare a primelor intermediate de 13%. Estimăm că vom reuși să avem o creștere a profitabilității companiei în acest an față de 2023", a spus reprezentantul companiei.

În privința unei posibile intrări pe piața bursieră, Cerasela Chiriac a declarat că "în acest an sau în anii următori nu luăm în calcul listarea Inter Broker la BVB".

Cu sediul în Oradea, Inter Broker de Asigurare a fost înființată în anul 2011 și este controlată integral de Emantes Group SRL.

Avertisment către populație și firme - Prețul gazului și cel al carburanților va include o nouă taxă, generând scumpiri. Cu cât vor crește CITEȘTE ȘI Avertisment către populație și firme - Prețul gazului și cel al carburanților va include o nouă taxă, generând scumpiri. Cu cât vor crește

La rândul ei, Emantes Group are ca asociați pe Silviu Chiriac - 95,24% și Cerasela Chiriac - 4,76%, conform termene.ro.

La finele lunii septembrie 2023, compania ocupa locul 5 în ierarhia intermediarilor în asigurări, cu o cotă de piață de 6,32%. Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
inter broker
comisioane
prime intermediate