Leonardo Badea, ASF: Piața asigurărilor a crescut cu 4,5% în 2018 și a depășit 10 miliarde de lei

Leonardo Badea, ASF: Piața asigurărilor a crescut cu 4,5% în 2018 și a depășit 10 miliarde de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2019

Volumul primelor brute subscrise a crescut în 2018 cu 4,5%, comparativ cu anul anterior, depășind pragul de 10 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare aferente anului trecut, prezentate de președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Leonardo Badea.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

” Încep prin a menționa faptul ca avem o creștere a pieței asigurărilor cu 2,1% din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise de către asigurătorii autorizați și reglementați de ASF în primele 9 luni ale anului 2018 față de aceeași perioadă a anului anterior până la o valoare de 7,47 miliarde lei, ceea ce în opinia noastră arată o îmbunătățire sustenabilă a sectorului de asigurări în România.Un prim set de date preliminare de care dispunem (neauditate și care mai pot suferi rectificări) la nivelul anului 2018 indică o creștere cu aproximativ 4,5% a volumului primelor brute subscrise comparativ cu anul anterior, depășind in anul 2018 pragul de 10 miliarde lei. Creșterile de peste 4% se remarcă atat pentru segmentul asigurărilor generale, cat și pentru asigurările de viață", a spus acesta, transmite Agerpres.

Concurența ridică amenzile. 2018 - locul II în topul celor mai mari amenzi. Firmele încep să furnizeze informații pentru a scăpa cu sancțiuni mai mici CITEȘTE ȘI Concurența ridică amenzile. 2018 - locul II în topul celor mai mari amenzi. Firmele încep să furnizeze informații pentru a scăpa cu sancțiuni mai mici

Deși segmentul asigurărilor generale (în special cele auto) rămâne principalul motor de creștere a pieței, se remarcă evoluția pozitivă pe care asigurările de viață din România au înregistrat-o în ultimii doi ani, în special aprecierea de 21% constatată în anul 2017 față de 2016. Aceste evoluții s-au observat și prin creșterea ponderii primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viață, de la 17%, în primele nouă luni ale anului 2016, la 21% în aceeași perioadă din ultimii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
leonardo badea
asf
asigurari