Mircea Ursache (ASF): Ceea ce se întâmplă în piața asigurărilor e rezultatul unui cumul de lipsă de supraveghere pe ani buni

Mircea Ursache (ASF): Ceea ce se întâmplă în piața asigurărilor e rezultatul unui cumul de lipsă de supraveghere pe ani buni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 mar 2016

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară Mircea Ursache afirmă că piața asigurărilor este într-un proces de reașezare în condiții de reglementare și supraveghere, ceea ce nu s-a întâmplat în timpul fostei instituții de resort.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Un cumul de lipsă de supraveghere de ani buni." Aceasta este explicația pentru actualul impas al pieței asigurărilor dată de Mircea Ursache, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), prezent la un eveniment privind piața de capital. Acum, această piață se reașează într-un cadru european și se adecvează unei funcționări în condiții de reglementare și supraveghere reală.

"Toate companiile care gestionează banii populației ar trebui să angreneze aceste sume uriașe într-un program investițional care să asigure profit societăților și să poată facilita onorarea solicitărilor de despăgubiri ale asiguraților, ceea ce nu se întâmpla în ultimii ani. Dacă s-ar mai fi întârziat cu intervenția autorităților de supraveghere, acum am fi avut o problemă de risc sistemic pentru România", a mai spus Ursache.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
mircea ursache
asigurari