Statul pregătește un nou jucător în asigurări controlat de CEC și Imprimerie

Statul pregătește un nou jucător în asigurări controlat de CEC și Imprimerie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2023

Statul vrea să înființeze o nouă societate de asigurări în care CEC Bank să dețină peste 99% din acțiuni, iar Imprimeria Națională restul de sub 1%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Societatea este așteptată să devină operațională până la sfârșitul anului, arată Hotnews.ro.

WhatsApp a fost de acord să fie mai transparentă cu privire la modificările aduse politicii sale de confidențialitate CITEȘTE ȘI WhatsApp a fost de acord să fie mai transparentă cu privire la modificările aduse politicii sale de confidențialitate

„CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare. Când toate detaliile vor fi definitivate, vom face publice aceste informații. Estimăm că societatea va deveni operațională până la sfârșitul anului.”, au declarat oficialii CEC Bank.

Surse guvernamentale au precizat că scenariul la momentul actual este ca noul jucător din asigurări să fie controlat în proporție de peste 99% de CEC, iar mai puțin de 1% din acțiuni să aparțină Imprimeriei Naționale.

„În prezent, CEC Bank trebuie să facă un studiu de piață pe care să-l trimită la Ministerul de Finanțe. În funcție de acest studiu se va ști ce tipuri de asigurări va vinde noua societate”, au declarat surse guvernamentale.

Societatea de asigurări va vinde cel puțin la început asigurări generale de care CEC Bank are nevoie pentru creșterea veniturilor, precum asigurări de locuințe sau de garanții.

Anul trecut a fost anunțat că Ministerul Finanțelor a avizat planul, anunțat anterior, ca CEC să intre inclusiv pe piața de asigurări RCA, alături de asigurarea caselor și a altor bunuri.

Proiectul, gândit încă de acum trei ani, este construit în jurul CEC.

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurari
cec