Valentin Ionescu, ASF: Trotinetele sau bicicletele electrice care prind o viteză mai mare de 25 km/h ar trebui să aibă asigurare obligatorie

Valentin Ionescu, ASF: Trotinetele sau bicicletele electrice care prind o viteză mai mare de 25 km/h ar trebui să aibă asigurare obligatorie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2023

Valentin Ionescu, director general în cadrul sectorului de Asigurări și Reasigurări din cadrul ASF, susține că polițele RCA ar putea fi suspendate doar dacă proprietarul mașinii poate demonstra că autovehiculului nu va circula pe drumurile publice. În plus, Ionescu susține că trotinetele sau bicicletele electrice care prind o viteză mai mare de 25 km/h ar trebui să aibă asigurare obligatorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Aș vrea să punctez câteva dintre cele mai importante cum ar fi posibilitatea suspendării poliței RCA, dar numai în anumite condiții, ca să nu ne trezim cu abuzuri din partea unor persoane, în sensul că această suspendare se va putea face printr-o dovadă a suspendării sau suspendarea circulației autovehiculului care are această poliță RCA pe perioada care solicită, urmând ca după această perioadă polița să reintre în vigoare, dar prelungit cu perioada suspendată. (…) Vorbim în general de posibilitatea suspendării care a fi utilă pentru transportatori, pentru persoane juridice. În orice situație trebuie dovedit că acel autovehicul e într-un spațiu privat și că nu mai poate fi pus în circulație. Poate fi și într-o parcare, dar nu va putea circula pe drumurile publice”, ”, a spus Valentin Ionescu, la Prima News.

VIDEO PROFIT LIVE Iulia Ghiță, co-fondator Zitamine: Tocmai am închis runda. Procesul de fundraising nu a fost ușor. Este aproape un full time job CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iulia Ghiță, co-fondator Zitamine: Tocmai am închis runda. Procesul de fundraising nu a fost ușor. Este aproape un full time job

Potrivit acestuia, în plus, propunerile ASF prevăd o monitorizare a mașinilor RCA prin camere de supraveghere fixe, deja existente.

”Monitorizare prin mijloace electronice similare cu monitorizarea rovinietei pe drumurile naționale. E o practică întâlnită în țările europene. (…) Se vor folosi camere deja existente. E în interesul tuturor”, a mai spus Ionescu.

Pe de altă parte, ASF vrea ca trotinetele și bicicletele electrice să fie asigurate, având în vedere că în ultima perioadă tot mai multe astfel vehicule sunt implicate în accidente rutiere, scrie News.ro.

”Încercăm cumva prin aceste măsuri și prin alte proiecte (…) să promovăm această conduită preventivă la volan, dar să venim și cu măsuri. Unele sunt aceste schimbări pe care le-am propus, am mai vorbit și de alte măsuri în trecut cum ar fi obligativitatea asigurării trotinetelor sau a bicicletelor cu motor cu o viteză mai mare de 25km/h. (…) Așa cum e asigurare pe vehicul, trebuie să fie asigurare și pe trotinetă. Proprietarul trotinetei că este o firmă sau o persoană fizică, va fi obligat să facă asigurare”, a mai precizat Valentin Ionescu la Prima News.

viewscnt
Afla mai multe despre
biciclete electrice
trotinete
asf
asigurare