Banca Angliei a mărit dobânda de referință sub așteptări

Banca Angliei a mărit dobânda de referință sub așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2022

Banca Angliei a votat pentru creșterea a dobânzii de referință cu 0,5 puncte procentuale, la 2,25%, sub așteptările pieței, privind o majorare de 0,75 puncte procentuale, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Inflația din Regatul Unit a scăzut ușor în august, dar la nivelul de 9,9% în termeni anuali a rămas cu mult peste ținta de 2% a băncii, scrie News.ro

Compania americană Black Sea Oil and Gas vrea să investească în proiecte de eoliene offshore în Marea Neagră CITEȘTE ȘI Compania americană Black Sea Oil and Gas vrea să investească în proiecte de eoliene offshore în Marea Neagră

Energia și alimentele au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri, dar inflația de bază, care exclude aceste componente, este încă la 6,3% pe o bază anuală.

BOE anticipează că inflația va atinge un vârf de puțin sub 11% în octombrie, în scădere față de previziunile anterioare de 13%.

Creșterea mai mică decât erau așteptările a survenit în timp ce banca a declarat că crede că economia Marii Britanii se află deja într-o recesiune, estimând că PIB-ul se va contracta cu 0,1% în trimestrul al treilea, în scădere față de previziunile anterioare pentru o creștere de 0,4%.

În trimestrul al doilea, economia a scăzut cu 0,1%.

Numeroși analiști, împreună cu asociația de afaceri Camerele de Comerț britanice, au declarat anterior că se așteaptă ca Marea Britanie să intre într-o recesiune înainte de sfârșitul anului.

Pe lângă șocurile prețurilor energiei, economia se confruntă cu blocaje comerciale din cauza Covid-19 și Brexit, scăderea încrederii consumatorilor și declinul vânzărilor cu amănuntul.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanda