Banca Angliei ar putea majora dobânda cheie “în următoarele luni”, pentru prima dată după 10 ani

Banca Angliei ar putea majora dobânda cheie “în următoarele luni”, pentru prima dată după 10 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 sep 2017

Banca Angliei estimează că ar putea majora dobânda cheie “în următoarele luni”, pentru prima oară în ultimii 10 ani, în contextul creșterii presiunilor inflaționiste. Lira sterlină a urcat cu peste 1% față de dolar și euro în urma anunțului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca centrală a păstrat, joi, dobânda de referință la minimul record de 0,25%, în linie cu estimările analiștilor, însă a indicat că accelerarea inflației peste valoarea țintită nu va mai fi tolerată mult timp.

“Majoritatea membrilor comitetului de politică monetară (MPC) consideră că (…) o anumită restrângere a măsurilor de stimulare monetară ar putea fi necesară în următoarele luni”, potrivit comunicatului emis după ședința de astăzi.

Bursa este fermă pe taxa de 1 leu pe ordinul executat, acuzată că omoară retailul. Va fi introdusă din 2018, iar brokerii de retail spun că le vor fi afectați clienții CITEȘTE ȘI Bursa este fermă pe taxa de 1 leu pe ordinul executat, acuzată că omoară retailul. Va fi introdusă din 2018, iar brokerii de retail spun că le vor fi afectați clienții

Membrii MPC au votat cu 7 la 2 în favoarea păstrării dobânzii cheie la nivelul actual. Ultima majorare a dobânzii a fost operată în decembrie 2007.

Lira sterlină s-a apreciat cu peste 1% față de dolar, până la 1,3349 unități, atingând un nou maxim al ultimelor 12 luni. Moneda britanică s-a întărit și în raport cu euro, până la 1,1249 unități - o creștere de peste 1,2% comparativ cu închiderea de miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanzi
majorare
lira sterlina
cotatii