Banca Angliei menține dobânda de referință la 0,5%

Banca Angliei menține dobânda de referință la 0,5%
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2016

Banca Angliei (BoE) a decis joi să nu modifice dobânda de referință, dar oficialii instituției au avertizat că incertitudinile privind ieșirea Marii Britanii din UE (Brexit) ar putea întârzia deciziile de investiții și ar putea înrăutăți ritmul de creștere al economiei, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comitetul de politică monetară al BoE a menținut dobânda la nivelul record de 0,5%, nemodificat din luna martie 2009. De asemenea, Banca Angliei nu a modificat nici valoarea programului de achiziții de active, care a rămas la 375 de miliarde de lire sterline.

În minuta ședinței de politică monetară din martie se arată că "par să crească incertitudinile privind rezultatele referendumului privind rămânerea Marii Britanii în UE. Aceste incertitudini au dus la deprecierea lirei sterline. De asemenea, ar putea întârzia deciziile de investiții și ar putea înrăutăți ritmul de creștere al economiei". Lira s-a apreciat joi cu 0,9%, la 1,4385 dolari.

Statul s-a împrumutat pe patru ani de la bănci cu 600 milioane lei, la o dobândă medie de 2,14% CITEȘTE ȘI Statul s-a împrumutat pe patru ani de la bănci cu 600 milioane lei, la o dobândă medie de 2,14%

BoE se așteaptă la o creștere a economiei Marii Britanii de 2,2% anul acesta și de 2,3% anul viitor, în timp ce Guvernul de la Londra estimează un avans de 2% în 2016 și de 2,2% în 2017.

Unii analiști se așteptau ca prima majorare a dobânzii să aibă loc în trimestrul trei din 2016.

În 23 iunie, cetățenii Marii Britanii vor vota, prin referendum, dacă rămân sau nu în Uniunea Europeană. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
brexit