Banca de reconstrucție înființată de Ucraina cu sprijinul BlackRock și JPMorgan va fi gata de acțiune în acest an

Banca de reconstrucție înființată de Ucraina cu sprijinul BlackRock și JPMorgan va fi gata de acțiune în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2024

O bancă ucraineană de reconstrucție, care este înființată de autoritățile de la Kiev cu sprijinul managerului de active BlackRock și al gigantului bancar JPMorgan, ar urma să fie gata de acțiune în decursul acestui an, a declarat vicepreședintele BlackRock, Philipp Hildebrand, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Managerul de active BlackRock ajută Kievul în discuțiile pentru atragerea de capital din partea băncilor de dezvoltare sau a principalelor țări donatoare, în ideea de a reduce riscurile pentru investițiile private, a dezvăluit Philipp Hildebrand la Forumul de la Davos, scrie Agerpres.

Corespondență din Viena - Teodora Petkova, Unicredit, despre fuziunea cu Alpha Bank în România: Ne întărim poziția pe retail. Vom păstra cei mai buni oameni din cele două bănci. Am renunțat la alte achiziții, vom crește organic în continuare CITEȘTE ȘI Corespondență din Viena - Teodora Petkova, Unicredit, despre fuziunea cu Alpha Bank în România: Ne întărim poziția pe retail. Vom păstra cei mai buni oameni din cele două bănci. Am renunțat la alte achiziții, vom crește organic în continuare

Anul trecut, autoritățile de la Kiev au angajat BlackRock și JPMorgan să ajute Ucraina pentru a pune la punct un fond care să strângă capital public și care ar putea atrage investiții private pentru reconstrucția Ucrainei, un proces pentru care costurile sunt estimate la sute de miliarde de dolari.

"Vrem să putem să fim gata să începem cel puțin cu angajamente limitate din partea țărilor donatoare", a spus Hildebrand adăugând că va fi nevoie ca riscurile să fie coborâte până la un nivel similar cu cel din țările OCDE pentru ca activele BlackRock (care constau în fonduri de pensii) să fie mobilizate. "Acești bani nu pot fi investiți în inițiative cu risc foarte mare", a adăugat Hildebrand.

Anterior, Administrația Prezidențială ucraineană a anunțat că Volodimir Zelenski s-a întâlnit Forumul de la Davos cu CEO-ul de la JPMorgan, Jamie Dimon, precum și cu alți directori de la gigantul bancar american, cu manageri de la BlackRock și directori de la Bridgewater Associates, Carlyle Group, Blackstone, Dell și ArcelorMittal. "Este important pentru noi să atragem capital privat pentru reconstrucția Ucrainei. Sperăm că JPMorgan ne va ajuta să atragem un număr mare de investitori și companii din întreaga lume", se arată într-un mesaj publicat de Administrația Prezidențială ucraineană pe aplicația de mesagerie Telegram. 

viewscnt
Afla mai multe despre
blackrock
jpmorgan
ucraina
banca