Banca elenă Eurobank caută un partener strategic pentru Bancpost România

Banca elenă Eurobank caută un partener strategic pentru Bancpost România
scris 24 ian 2017

Eurobank a angajat HSBC și Mediobanca pentru a ajuta la găsirea unui ”partener strategic” pentru subsidiara din România Bancpost, a declarat luni o sursă din cadrul băncii elene, transmite Reuters.

Băncile mari din Grecia caută să își reducă expunerea externă și să își consolideze baza de capital, în cadrul acordului de susținere financiară convenit de autoritățile de la Atena cu creditorii internaționali, scrie News.ro.

Bancpost, cu active totale de 2,8 miliarde de euro, are o rețea de 147 de sucursale în România, care este una dintre cele mai mari piețe ale Eurobank în afara Greciei.

”Obiectivul nostru este ca întregul proces să se încheie în decurs de un an de acum încolo”, a spus sursa, fără să ofere alte detalii despre ce fel de acord este luat în considerare.

Eurobank, a treia mare bancă din Grecia în funcție de active, mai este prezentă în Bulgaria, Serbia și Cipru.

Trump a demisionat din Trump Organization, iar fiii săi, Don Jr. și Eric, se vor ocupa de afaceri CITEȘTE ȘI Trump a demisionat din Trump Organization, iar fiii săi, Don Jr. și Eric, se vor ocupa de afaceri

În Romania, Eurobank controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, precum și alte societăți financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurobank
bancpost