Directorul JP Morgan a câștigat 28 milioane dolari în 2016

Directorul JP Morgan a câștigat 28 milioane dolari în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2017

Jamie Dimon, directorul general al celei mai mari bănci din Statele Unite în funcție de valoarea activelor, JP Morgan, va primi un pachet de compensații de 28 milioane de dolari pentru rezultatele obținute în 2016, cu un milion de dolari mai mult decât în 2015, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

JP Morgan are active estimate la peste 2,4 trilioane de dolari și este urmată în clasamentul celor mai mari bănci din Statele Unite de Bank of America (2,2 trilioane de dolari), Citigroup (1,8 trilioane) și Wells Fargo (1,75 trilioane), scrie News.ro.

Pachetul primit de Dimon include acțiuni restricționate, acordate în funcție de obținerea anumitor rezultate și care pot fi vândute în condiții speciale, în valoare de 21,5 milioane de dolari.

Restul pachetului de compensații este format din 5 milioane de dolari cash. Salariul de bază al lui Dimon a rămas neschimbat față de 2015, la 1,5 milioane de dolari.

Anul 2016 este al doilea pentru care Dimon este plătit cu acțiuni restrictive în funcție de atingerea anumitor indicatori de performanță.

VIDEO LinkedIn are un nou design CITEȘTE ȘI VIDEO LinkedIn are un nou design

Consiliul de administrație al JP Morgan a aprobat acest pachet de compensații în contextul obținerii, în 2016, unor rezultate bune în toate zonele de activitate ale băncii.

Capitalizarea bursieră a băncii, de circa 300 miliarde de dolari, a crescut cu peste 30% anul trecut. Cea mai mare creștere a venit în lunile noiembrie și decembrie, după alegerile prezidențiale din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
jp morgan
jamie dimon