Banca Japoniei a șocat piețele financiare globale prin mărirea intervalului țintă al randamentului obligațiunilor pe 10 ani

Banca Japoniei a șocat piețele financiare globale prin mărirea intervalului țintă al randamentului obligațiunilor pe 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2022

Banca Japoniei a șocat piețele financiare globale prin mărirea în mod neașteptat a intervalului țintă al randamentului obligațiunilor pe 10 ani, provocând vânzări de obligațiuni și acțiuni în întreaga lume, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca centrală a surprins piețele, modificându-și politica de control al curbei randamentului (YCC) pentru a permite ca intervalul randamentului obligațiunilor de stat japoneze (JGB) pe termen de 10 ani să fie mutat cu 0,50 de puncte procentuale de fiecare parte, față de obiectivul său de 0%, în creștere față de marja anterioară de 0,25 de puncte procentuale, într-o mișcare menită să atenueze efectele măsurilor de stimulare monetară prelungită, scrie News.ro.

DOCUMENT Haosul din energie este, pentru unii, cum nu se poate mai bun. Profitul companiilor statului a explodat CITEȘTE ȘI DOCUMENT Haosul din energie este, pentru unii, cum nu se poate mai bun. Profitul companiilor statului a explodat

Într-o declarație de politică, BOJ a spus că măsura are scopul de ”a îmbunătăți funcționarea pieței și de a încuraja o formare mai lină a întregii curbe a randamentelor, menținând în același timp condiții financiare acomodative”.

Banca centrală a introdus mecanismul de control al curbei randamentelor în septembrie 2016, cu intenția de a ridica inflația spre ținta de 2% după o perioadă prelungită de stagnare economică și inflație ultrascăzută.

Marți, BOJ a lăsat, de asemenea, rata dobânzii de referință neschimbată la -0,1% și a promis că va crește semnificativ rata achizițiilor de obligațiuni guvernamentale pe 10 ani, păstrându-și poziția de politică monetară ultra-relaxată.

În schimb, alte bănci centrale din întreaga lume continuă să majoreze ratele dobânzilor și să înăsprească politica monetară în mod agresiv, în efortul de a controla inflația vertiginoasă.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca japoniei
obligatiuni