Banca Japoniei menține rata dobânzii de referință și amplifică măsurile de stimulare financiară

Banca Japoniei menține rata dobânzii de referință și amplifică măsurile de stimulare financiară
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2020

Banca Japoniei (BoJ) a decis luni să mențină dobânda de referință și a stabilit amplificarea cumpărării de titluri și alte măsuri, precum crearea unei noi linii de finanțare pentru companii, totul pentru a face față impactului COVID-19, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"S-au redus cererea și producția pentru evitarea contagiunii și, temporar, din acest motiv, va avea loc o scădere a economiei", a afirmat guvernatorul BoJ, Haruhiko Kuroda, într-o conferință de presă.

CORONAVIRUS Banca Românească anunță prima că suspendă 2 luni plata ratelor pentru persoane fizice și extinde perioada de grație la cardurile de credit CITEȘTE ȘI CORONAVIRUS Banca Românească anunță prima că suspendă 2 luni plata ratelor pentru persoane fizice și extinde perioada de grație la cardurile de credit

Deciziile au fost luate la o reuniune de urgență a BoJ, fiind devansată cu două zile data programată, la câteva ore după ce Rezerva Federală SUA a redus dobânda de referință cu un punct procentual, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat remis la finalul reuniunii, BoJ a optat pentru menținerea dobânzii de referință la -0,1%. Această dobândă negativă este în vigoare în Japonia de la începutul lui 2016, dar Kuroda a subliniat că, prin decizia de luni, "nu s-a stabilit ca limită -0,1%", ceea ce lasă deschisă ușa pentru o reducere ulterioară.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca japoniei
dobanda de referinta