10 start-up-uri care oferă soluții tehnologice utile în contextul coronavirus, adăugate în acceleratorul BCR-InnovX

10 start-up-uri care oferă soluții tehnologice utile în contextul coronavirus, adăugate în acceleratorul BCR-InnovX
scris 24 mar 2020

Programul de accelerare a afacerilor din tehnologie BCR InnovX adaugă încă 10 locuri în programul de incubare din București pentru start-up-urile care oferă soluții inovatoare în tehnologie la provocările induse de Covid-19 în domeniile sănătate, social și economic.

În total, vor putea fi selectate până la 30 de firme în programul de incubare.

Antreprenorii care au soluții tehnologice pentru actualul context se pot înscrie în program până pe 29 martie și vor trece prin același proces de evaluare al acceleratorului de business creat de BCR.

“Căutăm soluții care să ajute rapid domeniile critice afectate, precum sănătate, educație, social și economic, pe care putem să le sprijinim să-și accelereze implementarea și scalarea”, spune Ana-Maria Crețu, Coordonator programe start-up-uri BCR.

CORONAVIRUS Măsuri și pentru ratele de leasing: Raiffeisen Leasing acordă 3 luni perioadă de grație pentru plata capitalului și prelungește contractele CITEȘTE ȘI CORONAVIRUS Măsuri și pentru ratele de leasing: Raiffeisen Leasing acordă 3 luni perioadă de grație pentru plata capitalului și prelungește contractele

Echipe de programatori și ingineri tehnici pentru firmele care doresc să atingă nivelul de dezvoltare tehnologică (TRL) 4 sau 6 în contextul Covid-19 vor fi alocate, pentru o perioadă pre-determinată de timp de Școala Informală de IT, partenerul acceleratorului.

“Fiind un program axat pe noile tehnologii, InnovX era deja pregătit cu toate tool-urile necesare pentru a desfășura toate activitățile programului exclusiv online. Adaptăm permanent programul la nevoile antreprenorilor din tehnologie și credem că e vital să găsim și să susținem soluții care să ajute oamenii să treacă cu bine peste această perioadă”, spune Daniel Dumitrescu, CEO InnovX.

Programul de incubare de două săptămâni va include workshopuri de investiții, de leadership, de branding, curs de redactare business plan și program de mentorat de la antreprenori experimentați și de la echipa de management BCR.

În programul de accelerare, antreprenorii fac cursuri online pe platforma edX.org for Business, create de Massachusetts Institute of Technology și Universitatea Harvard, cursuri și sesiuni de mentorat pe platforma online Mevo, sesiuni de mentorat unu la unu cu experți din diverse industrii. Programul include, de asemenea:
• Instrumente online și metodologii personalizate de învățare testate la cele mai înalte niveluri, pentru a asigura succesul afacerilor: Live Plan, Blue Ocean Strategy, Strategyzer sau DE-Toolbox
• Accesarea granturilor europene și naționale: The EIC Accelerate Program, Fast Track to Innovation (administrate de Agenția Executivă pentru IMM-uri) sau the Proof of Concept Program (Programul Operațional Regional).
• Parteneri din tehnologie care oferă workshop-uri online și offline: Microsoft, UiPath, Modex
• Standuri fizice sau virtuale la conferințele globale Startup Grind
• Start-up-urile își pot putea testa și valida businessul în cadrul BCR sau în alte corporații mari
• Workshop-uri restrânse cu experți din diferite domenii: finanțe, drept, proprietate intelectuală, marketing, branding, negocieri sau vânzări

În acceleratorul BCR-InnovX pot intra antreprenori care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potențial de scalare internațională și o rețea globală de parteneri și mentori cu experiență în astfel de programe.
Proiectul este realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr innovx
coronavirus