Excedentul de lichiditate înregistrat de sectorul bancar în raport cu banca centrală s-a menținut la 18,3 miliarde de lei în decembrie, cel mai redus nivel de după finele lui 2022 și la sub o treime față de vârful anului trecut. Lichiditatea interbancară s-a redus abrupt în octombrie și noiembrie, inclusiv pe fondul tensiunilor electorale și al presiunilor pe cursul de schimb.
Axionet IoT, furnizor de servicii și integrator de soluții machine to machine și internet of things, în acționariatul căruia sunt prezenți omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul retailerului electroIT Altex, și SSIF BRK Financial Group Cluj-Napoca, vrea să contracteze un credit de investiții de 9,44 milioane de euro.
Românii pot investi din nou, începând de mâine, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, acum cu dobânzi anuale de 7%, 7,5% și, respectiv, 7,8%.
Credit Europe Bank (România) S.A. a devenit filială a băncii-mamă din Olanda, Credit Europe Bank N.V., ca urmare a finalizării fuziunii prin absorbție, cum a anunțat recent Profit.ro.
Românii pot investi din nou, începând de luni, 13 ianuarie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, acum cu dobânzi anuale de 7%, 7,5% și, respectiv, 7,8%.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9728 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9736 lei înregistrat joi.
Băncile centrale caută la acest moment să se aprovizioneze cu un activ vechi, dar de încredere, iar speculatorii urmează acest exemplu.
Plafonul României pentru împrumuturi prin obligațiuni emise pe piața externă, nivelul maxim la care se poate situa soldul împrumuturilor contractate prin programul de emisiuni de titluri de stat "Medium Term Notes", va crește de la 75 de miliarde de euro în prezent la 90 de miliarde de euro, conform unei hotărâri adoptate de Guvern, operațiune anunțată anterior de Profit.ro.
Indicele ROBOR la 3 luni a stgnat la 5,91%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Banca Transilvania a obținut o victorie de etapă împotriva Fiscului la Curtea de Apel Cluj. Judecătorii au anulat un raport de inspecție fiscală care prevedea impozitarea câștigului excepțional din achiziția Volksbank, de acum 10 ani, o miză de peste 400 de milioane de lei. Într-un lung șir de procese derulat anterior, cu practic aceeași speță, Fiscul câștigase definitiv.