Acțiunile băncilor italiene scad la bursă, în urma verificării portofoliilor de credite neperformante

Acțiunile băncilor italiene scad la bursă, în urma verificării portofoliilor de credite neperformante
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2016

Acțiunile băncilor italiene înregistrau marți scăderi la Bursa de la Milano, după ce creditorii au anunțat că li s-au solicitat informații de la Banca Centrală Europeană (BCE) privind portofoliile lor de credite neperformante, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua agenție de supervizare bancară (SSM) din cadrul BCE a solicitat aceste informații pentru a verifica strategiile și metodologiile utilizate de băncile italiene, inclusiv UniCredit și Monte dei Paschi di Siena (MPS), în gestionarea creditelor neperformante, au anunțat creditorii italieni.

Indicele bancar italian a scăzut marți la prânz cu 0,8% iar după deprecierea semnificativă de luni indicele înregistrează pierderi de 17% anul acesta.

Acțiunile MPS, al treilea creditor italian, au scăzut marți la Bursa de la Milano cu 4,6%, după un declin de 15% luni.

Decizia de listare la Bursă a Societății Naționale a Sării a fost amânată CITEȘTE ȘI Decizia de listare la Bursă a Societății Naționale a Sării a fost amânată

Și titlurile Banca Carige și Banco Popolare înregistrau un recul de aproximativ 5%. Investitorii au devenit din ce în ce mai nervoși privind modul în care sectorul bancar va face față ratelor scăzute ale dobânzilor și împrumuturilor de 200 miliarde de euro care probabil nu vor fi achitate, după trei ani de recesiune.

"Băncile italiene rămân foarte vulnerabile la problemele legate de calitatea activelor, în special în absența unei soluții clare la problema creditelor neperformante", apreciază brokerul ICBPI.

Duminică, BCE a solicitat informații unor bănci din zona euro privind nivelul creditelor neperformante, o problemă care, în opinia FMI, va amenința redresarea și stabilitatea financiară a regiunii dacă nu va fi rezolvată.

Cele mai mari bănci italiene, UniCredit și Intesa Sanpaolo, sunt prezente și pe piața din România. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
banci
banco popolare
banca carige
unicredit
intesa sanpaolo